מתכונים לכיבוד מרחבי העולם

מתכונים לכיבוד מרחבי העולם


אוסטרליה   ברזיל   סין   אקוודור   מצרים   גרמניה   גאנה   אנגליה   הודו   ישראל   מקסיקו   הולנד


אוסטרליה – לחם הפיות
המצרכים:
פרוסות לחם

מרגרינה או חמאה רכה
פתיתי סוכר או שוקולד צבעוניים
סכין למריחה

אופן ההכנה:

  1. למרוח את פרוסות הלחם במרגרינה או חמאה.
  2. לבזוק את פתיתי הסוכר או השוקולד הצבעוניים על הפרוסות המרוחות.
  3. לחתוך את פרוסות הלחם למשולשים ולהגיש.

אוסטרליה – שיח הפטל
מצרכים:
4 ק"ג פטל טרי

1 ק"ג חומץ תפוחים עדין
סוכר
ציפורן

אופן ההכנה:

  1. לשפוך את החומץ על הפטל ולהשאיר ל-24 שעות.
  2. לסנן ולמדוד את כמות הנוזלים שנותרו.
  3. להוסיף 1/2 ק"ג סוכר לכל 1 ק"ג של נוזל.
  4. להביא את הנוזל והסוכר לרתיחה. לצנן ולשפוך לתוך בקבוקים.
  5. להשבחת הטעם ניתן להוסיף לנוזל הרותח 12 גרגירי ציפורן.
  6. הגשה:  למזוג לתוך כוסות גבוהות המכילות קוביית קרח.

בחזרה לראש העמוד

ברזיל – חלומות ברזיל

המצרכים:
120 מ"ל (קצת יותר מ-1/2 כוס) מים

11/2 כף סוכר
קורט מלח
2 ביצים
120 גרם קמח
שמן לטיגון עמוק
תערובת של אבקת סוכר וקינמון, לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. לשים את המים, הסוכר והקמח בסיר קטן ולהביא לרתיחה.
  2. להוסיף את הקמח ולערבב במהירות, עד שייווצר מעין כדור .
  3. להסיר מן האש ולצנן. להוסיף את הביצה לתערובת ולטרוף עד שתתקבל עיסה חלקה. להוסיף את הביצה השנייה באותו אופן.
  4. לשים כפית אחר כפית מן הבצק בתוך שמן עמוק רותח, עד שהכדורים משחימים. להוציא אותם ולהניח על נייר לספיגת השמן העודף. לפזר על הכדורים אבקת סוכר ו/או קינמון ולהגיש.

בחזרה לראש העמוד

סין – עוגיות מזל
ל-8 עוגיות

המצרכים:
60 גרם קמח מנופה

2 כפות סוכר
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
קורט מלח
2 כפות שמן
1 חלבון ביצה
1 כף מים

אופן ההכנה:

  1. לפני הכנת העוגיות לרשום על פיסות נייר קטנות איחולים שונים לבריאות, עושר ושמחה.
  2. לנפות יחד את הקמח, הסוכר, עמילן תירס והמלח. להוסיף את חלבון הביצה והשמן. לערבב היטב עד שתתקבל תערובת חלקה. להוסיף כף מים ולערבב שוב לקבלת תערובת חלקה.
  3. לשים 1 כף מהתערובת במחבת משומנת קלות עד לקבלת עיגול בקוטר של כ 9 ס"מ. לחמם על אש נמוכה כ-4 דקות, או עד לקבלת צבע חום בהיר,  להפוך את העיגול בעזרת מרית רחבה ולחמם דקה נוספת.
  4. לשים מייד את העיגול על משטח. לשים את הפתק הכתוב באמצע העיגול ולקפל את העיגול לשניים. להדק את הקיפול בקצוות ולהניח לקירור.

בחזרה לראש העמוד

אקוודור – עוגיות תה
המצרכים:
בצק מוכן לעוגה

סכין חיתוך
צורות חיתוך לעוגיות
פתיתי סוכר/שוקולד צבעוניים

אופן ההכנה:

  1. לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת סכין חיתוך או תבניות חיתוך לעוגיות.
  2. לפזר על העוגיות פתיתי סוכר ו/או שוקולד צבעוניים.
  3. לשים את העוגיות על תבנית במרחק של כס"מ אחד מהשני ולאפות עד לקבלת גוון זהוב.
  4. לצנן את העוגיות ולהגיש על צלחת הגשה צבעונית ויפה.

בחזרה לראש העמוד

מצרים – עוגיות שומשום
המצרכים:
450 גרם גרגירי שומשום

200 גרם דבש
3 כפות סוכר
3 כפות חמאת בוטנים
1 כף מי וורדים
1 כף הל
250 גרם אגוזים קצוצים

אופן ההכנה:

  1. לשים את גרגירי השומשום בתנור בחום בינוני, עד שישחימו קלות.
  2. בסיר קטן או מחבת לערבב את הדבש, הסוכר, חמאת הבוטנים, מי הוורדים וההל. לחמם על אש קטנה עד לתחילת הרתיחה. להוסיף את האגוזים הקצוצים וגרגירי השומשום.
  3. להניח את התערובת על תבנית גדולה משומנת קלות ולצנן. לחתוך את התערובת שהתקשתה בצורת יהלום ולהגיש.

בחזרה לראש העמוד

גרמניה – משקה פונץ' ועוגת גלידה
המצרכים:
360 מ"ל (כוס וחצי) מיץ ענבים

240 מ"ל משקה סיידר תפוחים
סוכר, לפי הטעם
עוגת גלידה מוכנה… (או להשתמש במתכוני עוגת גלידה שבאתר)

אופן ההכנה:
לערבב היטב את מיץ הענבים, הסיידר והסוכר. לשפוך אותם על עוגת הגלידה ולהגיש.

גאנה  – מעדן בננות – Kelewele
ל-6 סועדים

המצרכים:
11/2 ק"ג בננות

1 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אדום
2 כפות מים
3 כוסות שמן

אופן ההכנה:

  1. לחתוך את הבננות לפרוסות של כ-1 ס"מ.
  2. לערבב ב-2  כפות מים, ג'ינג'ר, מלח ופלפל אדום. לשים את פרוסות הבננות ולערבב עם האצבעות…
  3. לשים את הפרוסות בזהירות בשמן חם עד שהן מזהיבות ולהגיש.

בחזרה לראש העמוד

אנגליה – ג'לי וגלידה
המצרכים:
ג'לטין לפי הטעם

גלידה לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. להכין את הג'לטין על פי ההוראות שעל האריזה. להניח להתקשות (במשך 2-4 שעות).
  2. לשים 1 כף גדושה של ג'לטין בצלחות הגשה אישיות.
  3. להניח 1 או 2 כפות גדושות גלידה על הג'לטין ולהגיש.

הודו – Dudh Pakh
המצרכים:
1 או 2 חבילות של תערובת להכנת פודינג אורז (4 מנות הגשה כל אחד)

1 כף הל
פיסטוקים, שקדים וצימוקים – לפי הטעם

אופן ההכנה:

  1. להכין את פודינג האורז על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
  2. לשים בתוכו את ההל ולהניח לצינון.
  3. להוסיף פיסטוקים, שקדים וצימוקים – לפי הטעם.
  4. לחלק לצלחות הגשה אישיות ולקשט בשקדים ופיסטוקים.

בחזרה לראש העמוד

ישראל – עוגת ספוג
המצרכים:
300 גרם סוכר (1.5 כוס)

6 ביצים
1/4 כוס מים קרים
240 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קרם טרטר

אופן ההכנה:

  1. להפריד את החלבונים והחלמונים. להקציף את החלמונים במשך כ-5 דקות.
  2. לנפות את הקמח ואבקת האפייה ולהוסיף לחלמונים.
  3. להקציף את החלבונים עם המלח וקרם הטרטר, עד לקבלת קצפת יציבה.
  4. להוסיף בהדרגה את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים.
  5. לשים התערובת בתבנית עגולה משומנת קלות.
  6. לשים בתנור בחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) למשך כשעה, עד שהעוגה מזהיבה.

מקסיקו – Bolitas de Nuez
כ-16 סוכריות

המצרכים:
2 כוסות גדושות אגוזי פקאן טחונים

1 כוס אבקת סוכר
2 חלבוני ביצה מוקצפים

אופן ההכנה:

  1. לערבב את אגוזי הפקאן ואבקת הסוכר, להוסיף את קצף חלבוני הביצה.
  2. ליצור מהעיסה כדורים קטנים.
  3. לשים את הכדורים על נייר אפייה, או תבנית משומנת קלות.
  4. לחמם את התנור לחום של כ-180 מעלות צלסיוס.
  5. לשים את הכדורים בתנור למשך כ-5 דקות.

בחזרה לראש העמוד

הולנד – Taartje
המצרכים:
צלחות אישיות להגשה

פודינג אינסטנט – לפי הטעם
פרוסות תות שדה או בננה
קצפת מוכנה, או שמנת מתוקה להקצפה

אופן ההכנה:

  1. להכין את הפודינג בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
  2. כאשר הפודינג מוכן להוסיף את פרוסות התות או הבננה.
  3. לחלק את התערובת לצלחות הגשה אישיות.
  4. לקשט בקצפת מוכנה או להקציף שמנת מתוקה ולקשט.