אוסטרליה ברזיל סין אקוודור מצרים גרמניה גאנה אנגליה הודו ישראל מקסיקו הולנד
אוסטרליה – לחם הפיות
המצרכים:
פרוסות לחם
מרגרינה או חמאה רכה
פתיתי סוכר או שוקולד צבעוניים
סכין למריחה
אופן ההכנה:
- למרוח את פרוסות הלחם במרגרינה או חמאה.
- לבזוק את פתיתי הסוכר או השוקולד הצבעוניים על הפרוסות המרוחות.
- לחתוך את פרוסות הלחם למשולשים ולהגיש.
אוסטרליה – שיח הפטל
מצרכים:
4 ק"ג פטל טרי
1 ק"ג חומץ תפוחים עדין
סוכר
ציפורן
אופן ההכנה:
- לשפוך את החומץ על הפטל ולהשאיר ל-24 שעות.
- לסנן ולמדוד את כמות הנוזלים שנותרו.
- להוסיף 1/2 ק"ג סוכר לכל 1 ק"ג של נוזל.
- להביא את הנוזל והסוכר לרתיחה. לצנן ולשפוך לתוך בקבוקים.
- להשבחת הטעם ניתן להוסיף לנוזל הרותח 12 גרגירי ציפורן.
- הגשה: למזוג לתוך כוסות גבוהות המכילות קוביית קרח.
המצרכים:
120 מ"ל (קצת יותר מ-1/2 כוס) מים
11/2 כף סוכר
קורט מלח
2 ביצים
120 גרם קמח
שמן לטיגון עמוק
תערובת של אבקת סוכר וקינמון, לפי הטעם
אופן ההכנה:
- לשים את המים, הסוכר והקמח בסיר קטן ולהביא לרתיחה.
- להוסיף את הקמח ולערבב במהירות, עד שייווצר מעין כדור .
- להסיר מן האש ולצנן. להוסיף את הביצה לתערובת ולטרוף עד שתתקבל עיסה חלקה. להוסיף את הביצה השנייה באותו אופן.
- לשים כפית אחר כפית מן הבצק בתוך שמן עמוק רותח, עד שהכדורים משחימים. להוציא אותם ולהניח על נייר לספיגת השמן העודף. לפזר על הכדורים אבקת סוכר ו/או קינמון ולהגיש.
סין – עוגיות מזל
ל-8 עוגיות
המצרכים:
60 גרם קמח מנופה
2 כפות סוכר
1 כף עמילן תירס (קורנפלור)
קורט מלח
2 כפות שמן
1 חלבון ביצה
1 כף מים
אופן ההכנה:
- לפני הכנת העוגיות לרשום על פיסות נייר קטנות איחולים שונים לבריאות, עושר ושמחה.
- לנפות יחד את הקמח, הסוכר, עמילן תירס והמלח. להוסיף את חלבון הביצה והשמן. לערבב היטב עד שתתקבל תערובת חלקה. להוסיף כף מים ולערבב שוב לקבלת תערובת חלקה.
- לשים 1 כף מהתערובת במחבת משומנת קלות עד לקבלת עיגול בקוטר של כ 9 ס"מ. לחמם על אש נמוכה כ-4 דקות, או עד לקבלת צבע חום בהיר, להפוך את העיגול בעזרת מרית רחבה ולחמם דקה נוספת.
- לשים מייד את העיגול על משטח. לשים את הפתק הכתוב באמצע העיגול ולקפל את העיגול לשניים. להדק את הקיפול בקצוות ולהניח לקירור.
אקוודור – עוגיות תה
המצרכים:
בצק מוכן לעוגה
סכין חיתוך
צורות חיתוך לעוגיות
פתיתי סוכר/שוקולד צבעוניים
אופן ההכנה:
- לרדד את הבצק ולחתוך בעזרת סכין חיתוך או תבניות חיתוך לעוגיות.
- לפזר על העוגיות פתיתי סוכר ו/או שוקולד צבעוניים.
- לשים את העוגיות על תבנית במרחק של כס"מ אחד מהשני ולאפות עד לקבלת גוון זהוב.
- לצנן את העוגיות ולהגיש על צלחת הגשה צבעונית ויפה.
מצרים – עוגיות שומשום
המצרכים:
450 גרם גרגירי שומשום
200 גרם דבש
3 כפות סוכר
3 כפות חמאת בוטנים
1 כף מי וורדים
1 כף הל
250 גרם אגוזים קצוצים
אופן ההכנה:
- לשים את גרגירי השומשום בתנור בחום בינוני, עד שישחימו קלות.
- בסיר קטן או מחבת לערבב את הדבש, הסוכר, חמאת הבוטנים, מי הוורדים וההל. לחמם על אש קטנה עד לתחילת הרתיחה. להוסיף את האגוזים הקצוצים וגרגירי השומשום.
- להניח את התערובת על תבנית גדולה משומנת קלות ולצנן. לחתוך את התערובת שהתקשתה בצורת יהלום ולהגיש.
גרמניה – משקה פונץ' ועוגת גלידה
המצרכים:
360 מ"ל (כוס וחצי) מיץ ענבים
240 מ"ל משקה סיידר תפוחים
סוכר, לפי הטעם
עוגת גלידה מוכנה… (או להשתמש במתכוני עוגת גלידה שבאתר)
אופן ההכנה:
לערבב היטב את מיץ הענבים, הסיידר והסוכר. לשפוך אותם על עוגת הגלידה ולהגיש.
גאנה – מעדן בננות – Kelewele
ל-6 סועדים
המצרכים:
11/2 ק"ג בננות
1 כפית ג'ינג'ר טחון
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל אדום
2 כפות מים
3 כוסות שמן
אופן ההכנה:
- לחתוך את הבננות לפרוסות של כ-1 ס"מ.
- לערבב ב-2 כפות מים, ג'ינג'ר, מלח ופלפל אדום. לשים את פרוסות הבננות ולערבב עם האצבעות…
- לשים את הפרוסות בזהירות בשמן חם עד שהן מזהיבות ולהגיש.
אנגליה – ג'לי וגלידה
המצרכים:
ג'לטין לפי הטעם
גלידה לפי הטעם
אופן ההכנה:
- להכין את הג'לטין על פי ההוראות שעל האריזה. להניח להתקשות (במשך 2-4 שעות).
- לשים 1 כף גדושה של ג'לטין בצלחות הגשה אישיות.
- להניח 1 או 2 כפות גדושות גלידה על הג'לטין ולהגיש.
הודו – Dudh Pakh
המצרכים:
1 או 2 חבילות של תערובת להכנת פודינג אורז (4 מנות הגשה כל אחד)
1 כף הל
פיסטוקים, שקדים וצימוקים – לפי הטעם
אופן ההכנה:
- להכין את פודינג האורז על פי ההוראות שעל גבי האריזה.
- לשים בתוכו את ההל ולהניח לצינון.
- להוסיף פיסטוקים, שקדים וצימוקים – לפי הטעם.
- לחלק לצלחות הגשה אישיות ולקשט בשקדים ופיסטוקים.
ישראל – עוגת ספוג
המצרכים:
300 גרם סוכר (1.5 כוס)
6 ביצים
1/4 כוס מים קרים
240 גרם קמח
1 כפית אבקת אפייה
1/2 כפית קרם טרטר
אופן ההכנה:
- להפריד את החלבונים והחלמונים. להקציף את החלמונים במשך כ-5 דקות.
- לנפות את הקמח ואבקת האפייה ולהוסיף לחלמונים.
- להקציף את החלבונים עם המלח וקרם הטרטר, עד לקבלת קצפת יציבה.
- להוסיף בהדרגה את החלבונים המוקצפים לתערובת החלמונים.
- לשים התערובת בתבנית עגולה משומנת קלות.
- לשים בתנור בחום בינוני (180 מעלות צלסיוס) למשך כשעה, עד שהעוגה מזהיבה.
מקסיקו – Bolitas de Nuez
כ-16 סוכריות
המצרכים:
2 כוסות גדושות אגוזי פקאן טחונים
1 כוס אבקת סוכר
2 חלבוני ביצה מוקצפים
אופן ההכנה:
- לערבב את אגוזי הפקאן ואבקת הסוכר, להוסיף את קצף חלבוני הביצה.
- ליצור מהעיסה כדורים קטנים.
- לשים את הכדורים על נייר אפייה, או תבנית משומנת קלות.
- לחמם את התנור לחום של כ-180 מעלות צלסיוס.
- לשים את הכדורים בתנור למשך כ-5 דקות.
הולנד – Taartje
המצרכים:
צלחות אישיות להגשה
פודינג אינסטנט – לפי הטעם
פרוסות תות שדה או בננה
קצפת מוכנה, או שמנת מתוקה להקצפה
אופן ההכנה:
- להכין את הפודינג בהתאם להוראות שעל גבי האריזה.
- כאשר הפודינג מוכן להוסיף את פרוסות התות או הבננה.
- לחלק את התערובת לצלחות הגשה אישיות.
- לקשט בקצפת מוכנה או להקציף שמנת מתוקה ולקשט.