החומרים:
¾ כוס חמאה מרוככת
½ כוס סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס חלב
אפשרי: מספר טיפות צבע מאכל לפי בחירה
3 כפות קמח רגיל
½ כפית מלח
1 כף אבקת אפייה
שמן,חמאה או ספריי שמן לשימון התבנית
תבנית אפייה מלבנית
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- להקציף את החמאה והסוכר.
- תוך כדי הקצפה להוסיף בהדרגה את הביצים, תמצית הווניל והחלב (אם בחרתם בצבע מאכל כלשהו, להוסיף גם אותו).
- בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הרטובה תוך כדי בחישה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לשמן את תבנית האפייה ולפזר מעט קמח. להפוך את התבנית ולטפוח עליה קלות כדי להיפטר מעודף הקמח. שימו לב: אם אתם משתמשים בספריי שמן אין צורך בתוספת קמח.
- לשפוך את התערובת לתבנית האפייה ולאפות בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- להמתין לפחות 15 דקות לפני הוצאת העוגה מהתבנית.
- אם ברצונכם לצפות את העוגה – יש להמתין עד שתתקרר לגמרי.