עוגה בחושה בתבנית מלבנית


החומרים:
¾  כוס חמאה מרוככת
½  כוס  סוכר
2 ביצים גדולות
2 כפיות תמצית וניל
1 כוס חלב
אפשרי: מספר טיפות צבע מאכל לפי בחירה
3 כפות קמח רגיל
½ כפית מלח
1 כף אבקת אפייה
שמן,חמאה או ספריי שמן לשימון התבנית
תבנית אפייה מלבניתעוגה בחושה בתבנית מלבנית

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. להקציף את החמאה והסוכר.
  3. תוך כדי הקצפה להוסיף בהדרגה את הביצים,  תמצית הווניל והחלב (אם בחרתם בצבע מאכל כלשהו, להוסיף גם אותו).
  4. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת הרטובה תוך כדי בחישה, עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  6. לשמן את תבנית האפייה ולפזר מעט קמח. להפוך את התבנית ולטפוח עליה קלות כדי להיפטר מעודף הקמח. שימו לב: אם אתם משתמשים בספריי שמן אין צורך בתוספת קמח.
  7. לשפוך את התערובת לתבנית האפייה ולאפות בתנור שחומם מראש במשך 30 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
  8. להמתין לפחות 15 דקות לפני הוצאת העוגה מהתבנית.
  9. אם ברצונכם לצפות את העוגה – יש להמתין עד שתתקרר לגמרי.