עוגה בצורת אריה


החומרים:
2 עוגות בסיס שנאפו בתבנית מלבנית (20X30 ס"מ)
100 גרם שוקולד מריר, מומס
קרם חמאה
צבע מאכל חום-קרמל
2 סוכריות מרשמלו גדולים ליצירת העיניים
2 סוכריות קרמל ליצירת האוזניים
1 מטבע שוקולד חלק ליצירת האף
2 עדשים ליצירת העיניים
סוכריית סוס (ליקריץ) ליצירת השפם, הפה והזנב
סוכרייה אדומה ליצירת הפה

 

אופן ההכנה:

  1. להרכבת העוגה: להניח את שתי העוגות אחת לצד השנייה (בצדדים הארוכים יותר) ולהדביק ביניהם עם קצת זיגוג חמאה.
  2. להניח את השבלונה (ראה למטה) על העוגה ולחתוך מסביב לגבולות השבלונה עם סכין חדה. מומלץ להשתמש בקיסם כדי לסמן (דרך הנייר) בניקובים את תווי הפנים של האריה.
  3. לחלק את הקרם לשני חלקים שווים. לערבב את השוקולד עם אחד מהחצאים. לחלק את הקרם שנותר לשני חלקים אחד בצבע קרמל-חום והשני לבן.

לצפות ולקשט את העוגות כמו בתמונה למעלה.

כל ריבוע בתמונה שווה 2 ס"מ.

עוגה בצורת אריה