החומרים:
½ כוס חמאה רכה
½ כוס מרגרינה
1 כפית תמצית ווניל (עדיף תמצית ווניל טבעית)
2 כפות חלב
450 גרם אבקת סוכר
אפשרי: כמה טיפות של צבע מאכל לפי בחירה
אופן ההכנה:
- להקציף את המרגרינה והחמאה ליצירת קרם חלק.
- להוסיף את תמצית הווניל.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר, תוך הקפדה על עירוב הקרם שבשולי הקערה.
- להוסיף את החלב ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת תערובת רכה ותפוחה.
- במידת הצורך להוסיף מספר טיפות של צבע מאכל. אם דרושים לציפוי מספר צבעי מאכל – הכינו להם קעריות נפרדות.
השתמשו במדריך הבא ליצירת גוונים שונים מצבעי מאכל נוזליים בצבעים הבסיסיים: אדום, כחול, צהוב וירוק:
סגול-כחול: 1 טיפה אדום + 4 טיפות כחול
ירוק בהיר: 1 טיפה ירוק + 6 טיפות צהוב
כתום: 1 טיפה אדום + 6 טיפות צהוב
ירוק: 3 טיפות ירוק + 7 טיפות צהוב
צהוב-זהב: 1 טיפה אדום + 23 טיפות צהוב
ורוד-ארגמן: 1 טיפה כחול + 9 טיפות אדום
ורוד-אדום: 1 טיפה כחול + 12 טיפות אדום
סגול: 1 טיפה אדום + 3 טיפות כחול
כתום-אדום: 1 טיפה אדום + 12 טיפות צהוב - לצפות את העוגה במרית. מומלץ לטבול את המרית במים חמים לפני הציפוי.