החומרים:
110 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
2 ביצים
2 כפות שמנת מתוקה
1 כפית תמצית וניל
21/2 כוסות קמח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית אבקת אפייה
צבעי מאכל: אדום, ירוק, צהוב, כחול
ניילון נצמד
אופן ההכנה:
- לערבב את הקמח, מלח ואבקת האפייה ולהניח בצד.
- להקציף את החמאה והסוכר ולהוסיף שמנת מתוקה ותמצית וניל.
- להוסיף בהדרגה את תערובת החומרים היבשים ולערבב עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- לחלק את הבצק ל-4 כדורים ולצבוע אותם בצבעים של הטבעות האולימפיות. אם אתם נמנעים מלהשתמש בצבע מאכל שחור, ניתן להוסיף לכדור הבצק האחרון את כמה טיפות מכל צבעי המאכל בהם השתמשתם כך שיתקבל צבע חום.
- לעטוף את הכדורים בניילון נצמד ולשים במקרר למשך הלילה, או לפחות למשך 5-4 שעות.
- לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות.
- לרדד כל כדור בצק בנפרד על משטח מקומח לעובי של כ-3 מ"מ. את כדורי הבצק שאינכם מרדדים שימו בינתיים במקרר כך שלא יתרככו.
- לחתוך את הבצק לעוגיות בעזרת כוס גדולה (או חותכן) ובעזרת כוס קטנה יותר (או חותכן קטן) ליצור חור בכל עוגייה.
- לשים את העוגיות בתבנית לא משומנת ולאפות במשך 8-6 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.