עוגיות בננה


החומרים (כ-36 עוגיות):
2 כוסות קמח

½ כפית אבקת אפיה
½ כפית סודה לשתיה
½ כפית מלח
½ כוס בננה מעוכה (מ-1 בננה גדולה)
½ כוס שמנת חמוצה
115 גרם חמאה (לא מלוחה), רכה
½ כוס סוכר
½ כוס סוכר חום
1 ביצה גדולה
1 כפית תמצית ונילעוגיות בננה
450 גרם גבינת שמנת, רכה
1 כוס אבקת סוכר + אבקת סוכר לעיטור העוגיות
אפשרות: סוכריות צבעוניות לקישוט

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם תנור ל-180 מעלות. לרפד 2 תבניות אפיה בנייר אפיה.
  2. לנפות את הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח לקערה.
  3. בקערה נפרדת לערבב את הבננה והשמנת החמוצה.
  4. בקערת המיקסר לערבב במהירות בינונית-מהירה את החמאה יחד עם שני סוגי הסוכר עד לקבלת תערובת חיוורת וקרמית.
    להוסיף את הביצה ו-1/2 מתמצית הווניל. לערבב היטב.
    להוסיף כמחצית מתערובת הבננה. להוסיף כמחצית מתערובת הקמח. להוסיף את שארית תערובת הבננה. לבסוף, להוסיף את שאירת תערובת הקמח.
  5. להכניס את התערובת לשקית זילוף וליצור עיגולים בקוטר של כ-3.5 ס"מ. יש לשמור מרחק בין עיגול לעיגול.
  6. לאפות כ-12 דקות עד אשר הקצוות מתחילות לקבל צבע זהוב. להעביר את העוגיות לרשת צינון ולצנן בטמפ' החדר.
  7. הכנת הקרם: לערבב, כ-2 דקות, במהירות בינונית את גבינת השמנת יחד עם אבקת הסוכר והמחצית שנותרה מתמצית הוניל עד לקבלת קרם חלק.
  8. בעזרת שקית הזילוף או באמצעות כפית (למרות שעם השקית נוח יותר), לשים מעט מהקרם על חצי העוגיה. לקחת חצי ללא מילוי ולהניח על החצי עם המילוי (ליצור סנדוויץ). לעטר באבקת סוכר.