החומרים לבצק העוגיות (25-20 עוגיות):
300 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 חלמון מביצה גדולה
2 כפיות תמצית וניל
1 קליפת תפוז (שלם) מגוררת
31/4 כוסות קמח1/2 כפית מלח
החומרים לרויאל אייסינג:
3 חלבונים מביצים גדולות
6-5 כוסות אבקת סוכר
מיץ לימון
צבע מאכל כתום
סירופ שוקולד
אופן הכנת העוגיות:
- להקציף את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
- להוסיף בהדרגה את הביצים, תמצית הווניל וקליפת הלימון. להמשיך בהקצפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם המלח. להוסיף לתערובת הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
- להוציא את הבצק ולחלק אותו ל-4 עיגולים שטוחים. לעטוף כל עיגול בפלסטיק ולהניח במקרר לפחות למשך שעה.
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיות.
- לרדד את הבצק למשטח מקומח לגובה של כ-30 מ"מ.
- בעזרת חותכן עוגיות, או כוס רגילה ליצור עיגולים ולהניח אותם על התבנית המכוסה בנייר אפייה.
מומלץ לטבול מידי פעם את הכוס בקמח כדי למנוע הידבקות הבצק. - לאפות במשך 11-9 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
- להניח על רשת מתכת לקירור.
הערה: ניתן להשאיר את הבצק העטוף במקרר עד 3 ימים.
אופן הכנת הרויאל אייסינג:
- להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף רך.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר תוך הקצפה במהירות בינונית-נמוכה. להמשיך בהקצפה עד ליצירת קצף יציב.
- להוסיף מעט מיץ לימון וצבע מאכל עד לקבלת קצף יציב ונוח למריחה.
- למרוח על העוגיות ולצייר בעזרת סירופ שוקולד את צורת הכדורסל (היעזרו בתמונה למעלה).
הערה: ניתן להשאיר את העוגיות המצופות במקום קריר עד 3 ימים. מומלץ להפריד את שכבות העוגיות בנייר פרגמנט.