עוגיות כדורסל


החומרים לבצק העוגיות (25-20 עוגיות):
300 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
1 חלמון מביצה גדולה
2 כפיות תמצית וניל
1 קליפת תפוז (שלם) מגוררת
31/4 כוסות קמחעוגיות כדורסל1/2 כפית מלח

החומרים לרויאל אייסינג:
3 חלבונים מביצים גדולות
6-5 כוסות אבקת סוכר
מיץ לימון
צבע מאכל כתום
סירופ שוקולד

 

 

 

אופן הכנת העוגיות:

  1. להקציף את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת אוורירית.
  2. להוסיף בהדרגה את הביצים, תמצית הווניל וקליפת הלימון. להמשיך בהקצפה עד שמתקבלת תערובת אחידה.
  3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם המלח. להוסיף לתערובת הביצים תוך כדי הקצפה במהירות נמוכה.
  4. להוציא את הבצק ולחלק אותו ל-4 עיגולים שטוחים. לעטוף כל עיגול בפלסטיק ולהניח במקרר לפחות למשך שעה.
  5. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלסיות.
  6. לרדד את הבצק למשטח מקומח לגובה של כ-30 מ"מ.
  7. בעזרת חותכן עוגיות, או כוס רגילה ליצור עיגולים ולהניח אותם על התבנית המכוסה בנייר אפייה.
    מומלץ לטבול מידי פעם את הכוס בקמח כדי למנוע הידבקות הבצק.
  8. לאפות במשך 11-9 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
  9. להניח על רשת מתכת לקירור.

הערה: ניתן להשאיר את הבצק העטוף במקרר עד 3 ימים.

 
 
אופן הכנת הרויאל אייסינג:
  1. להקציף את החלבונים עד לקבלת קצף רך.
  2. להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר תוך הקצפה במהירות בינונית-נמוכה. להמשיך בהקצפה עד ליצירת קצף יציב.
  3. להוסיף מעט מיץ לימון וצבע מאכל עד לקבלת קצף יציב ונוח למריחה.
  4. למרוח על העוגיות ולצייר בעזרת סירופ שוקולד את צורת הכדורסל (היעזרו בתמונה למעלה).

הערה: ניתן להשאיר את העוגיות המצופות במקום קריר עד 3 ימים. מומלץ להפריד את שכבות העוגיות בנייר פרגמנט.