בצק נוח לעבודה שגם ילדים יכולים ליצור ממנו צורות בקלות
מתוך ספרה של מיכל לוי-אלחלל "עוגיות ועוד"
החומרים (ל30 עוגיות):
250 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2/3 כוס סוכר (130 גרם)
1/4 כפית מלח
2 כפיות תמצית וניל
לזיגוג*:
1/2 כוס אבקת סוכר
3 כפות מיםמעט צבע מאכל
* באתר מתכונים להכנת זיגוגים ללא צבע מאכל
אופן ההכנה:
- שמים את החמאה, הסוכר, המלח ותמצית הווניל בקערת המערבל ומקציפים במהירות גבוהה, כ-2 דקות, עד שהחמאה מבהירה במקצת. מנפים את הקמח לתוך הקערה ומערבבים במהירות נמוכה, עד שכל הקמח נבלע בבצק.
- מעבירים את הבצק למשטח מקומח ואוספים אותו לכדור. עוטפים בניילון נצמד ושמים במקרר לשעתיים לפחות (עדיף למשך הלילה).
- מחממים את התנור לחום בינוני-נמוך (160 מעלות). מרפדים תבנית תנור אפייה.
- מניחים את הבצק על משטח מקומח ומרדדים לעלה בעובי של כ-3/4 ס"מ (או קצת יותר עבה כדי להקל על הילדים). קורצים מהבצק צורות בעזרת חותכי עוגיות ומסדרים אותן בתבנית (אם לא אופים מייד רצוי בינתיים לאחסן את התבנית במקרר). אופים כ-20 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות. מצננים לטמפרטורת החדר ומאחסנים בכלי סגור.
אחרי הצינון אפשר להוסיף לעוגיות זיגוג פשוט וצבעוני:
מערבבים 1/2 כוס אבקת סוכר עם 3 כפות מים ומעט צבע מאכל, מברישים את העוגיות וממתינים עד לייבוש.