עוגת הלבבות


 עוגה לא פשוטה להכנה – אבל… בהחלט שווה את התוצאה!

החומרים:
150 גרם פטל קפוא, מופשר
250 גרם שוקולד לבן
1 ק"ג גבינה לבנה שמנה
330 גרם סוכר
1 כפית תמצית וניל
4 ביצים
לבבות מסוכרים בצבעים אדום ולבן(ניתן להשיג בחנויות למוצרי מאפה)
תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
נייר אפייהעוגת אליס בארץ הפלאות
נייר כסף
שקית זילוף
פייה לשקית זילוף בקוטר 1 ס"מ

החומרים לבצק בתחתית העוגה:
150 גרם קמח רגיל
55 גרם סוכר חום
125 גרם חמאה ללא מלח חתוכה לריבועים, ועוד מעט חמאה לשימון התבנית
50 גרם אגוזים קלויים קצוצים דק

 

 

 

אופן ההכנה:

  1.  לחמם את התנור ל-170 מעלות צלזיוס. לשמן את תבנית האפייה ולהניח בתוכה את נייר האפייה.
  2. להכנת הבצק בתחתית: לשים במעבד מזון את הקמח, הסוכר והחמאה עד לקבלת פירורים גסים. להוסיף את החמאה. להדק את הבצק באופן שווה לתחתית התבנית. לאפות בתנור למשך כ-20 דקות, עוד עד שהבצק מקבל גוון זהוב חיוור. להניח לקירור למשך כ-10 דקות. לשחרר את תבנית העוגה, לשלוף את נייר האפייה עם העוגה ולהניח לצינון מוחלט על רשת מתכת.
  3. להנמיך את הטמפרטורה בתנור ל-150 מעלות צלזיוס. לנקות היטב את תבנית העוגה ולשמן במעט חמאה. לעטוף את החלק החיצוני של התבנית בנייר כסף כדי לא לאפשר חדירת מים.
  4. לשים את הפטל המופשר במעבד מזון לקבלת מחית. להעביר את המחית דרך מסננת דקה ע"מ להיפטר מהגרעינים. להשתמש ב-60 גרם מחית פטל למילוי.
  5. להכנת מילוי הגבינה:
    – להמיס 50 גרם שוקולד לבן
    – להקציף במערבל את הגבינה הלבנה במשך כ-5 דקות, עד שמתקבלת תערובת חלקה.
    – להוסיף את הסוכר והווניל ולהמשיך להקציף עד לקבלת תערובת אחידה.
    – להוסיף בהדרגה את הביצים תוך כדי הקצפה.
    – להניח בקערית כוס אחת של תערובת הגבינה ולהוסיף לה 60 גרם פטל מופשר ואת השוקולד המומס.
  6. לשים את תערובת הגבינה בתבנית וליישר. לקחת את שקית הזילוף ולחבר לה את הפייה של 1 ס"מ. לסובב מעט את השקית ליד הפייה כדי למנוע דליפה. למלא את השקית בתערובת הגבינה שבקערית ולשחרר את הכיווץ מעל הפייה. להכניס במהירות את שקית הזילוף במרכז העוגה, בעומק של כ-1 ס"מ ולזלוף עיגול בקוטר של כ-3 ס"מ. לשלוף את שקית הזילוף במהירות מהעוגה (כדי למנוע נזילה). לזלוף בחלק העליון של העוגה, מעל לעיגול שכבר הוזלף, עיגול נוסף בקוטר של כ-1.5 ס"מ.  לחזור על אותה פעולה משני צידי העוגה. אם נשאר לכם עוד מהתערובת בשקית הזילוף – הוסיפו עיגולים נוספים.
  7. להניח את תבנית העוגה בתוך תבנית אפייה ובתוכה מים רותחים.  על המים הרותחים להגיע לגובה של 3 ס"מ בדפנות תבנית העוגה. לאפות במשך ¼1 שעות, או עד שדפנות העוגה יציבות והבלילה במרכז העוגה זזה רק מעט כאשר מזיזים את התבנית. מרכז העוגה צריך להיות בצבע זהוב בהיר. להוציא את העוגה מהתנור ולהניח לצינון. להשאיר את התנור על חום של 150 מעלות.
  8. להכנת "הקלפים האכילים":
    – בעזרת עיפרון וסרגל לשרטט על נייר אפייה מלבן בגודל 3X5X30 ס"מ.
    – להמיס את 200 גרם השוקולד הלבן שנותר.
    – למרוח שכבה דקה של השוקולד המומס על המלבן ולהניח בצד עד שיתקשה.
    – בעזרת סכין חדה לחתוך את שולי המלבן. לחתוך את המלבן הגדול למלבנים בגודל  10X5X3 ס"מ. ליישר את הקצוות.
    – להניח את המלבנים על תבנית אפייה.
    – לשים 6 לבבות אדומים במרכז כל "קלף" (בשני טורים של 3 לבבות) ו-4 לבבות לבנים בקצוות.
    – להניח את המלבנים בתנור למשך 30 שניות בלבד – כך שהלבבות ידבקו לקלפים.
  9. סידור העוגה:
    – על מגש גדול (או קרטון מצופה) להניח את הבצק שהתקרר (עם נייר האפייה)
    – לשחרר בזהירות את תבנית עוגת הגבינה. להפוך את העוגה על הבצק – כך שהעיגולים האדומים יבלטו.
    – להדביק את הקלפים מסביב לעוגה בעזרת טיפת חמאה רכה.