החומרים:
230 גרם חמאה רכה
½1 כוסות סוכר
2 ביצים
1 כפית תמצית וניל
2 כוסות קמח רגיל
½ כוס אבקת קקאו
1 כפית אבקת אפייה
1 כפית סודה לאפייה
¼ כפית מלח
½1 כוסות ריוויון
תבנית מלבנית 22X33 ס"מ (לא חייב להיות מדויק – אך קרוב לגודל זה)
החומרים לציפוי:
230 גרם חמאה
4 כוסות אבקת סוכר
¾ כוס אבקת קקאו
4-3 כפות חלב
לקישוט:
עוגיות אוריאו (או עוגיות שוקולד אחרות שבורות)צעצועים קטנים הקשורים לבנייה
סוכריות צבעוניות ירוקות
אופן הכנת העוגה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
- בקערה גדולה להקציף את החמאה הרכה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה וחלקה.
- להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים ותמצית הוניל.
- בקערה נפרדת לסנן את הקמח, אבקת קקאו, סודה לאפייה ואבקת אפייה.
- להוסיף בהדרגה לתערובת החמאה את תערובת הקמח והריוויון.
- לשמן את תבנית האפייה ולצקת לתוכה את תערובת העוגה.
- להניח את העוגה בתנור למשך 55-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- לצנן את העוגה על רשת מתכת לפחות למשך 20 דקות.
- לחתוך את העוגה לרוחבה לשני חלקים.
אופן הכנת הקרם:
- להקציף את החמאה.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר.
- להוסיף את אבקת הקקאו והחלב עד שמתקבלת תערובת תפוחה ורכה.
קישוט העוגה
• למרוח את הקרם על חלק אחד של העוגה להניח עליה את החלק השני. למרוח את קרם על כל חלקי העוגה.
• להניח את סוכריות הקישוט הירוקות בערימה – כך שתתקבל מעין גבעה.
• לשבור את עוגיות האוריאו/שוקולד כך ולהניח אותם ליצירת "ערימות עפר" על העוגה.
• "לחפור בור" קטן בעוגה ולהניח בתוכו את את החפירה (אם יש…).
• להניח את הצעצועים הקטנים שברשותכם על העוגה.
• למרוח את הקרם על חלק אחד של העוגה להניח עליה את החלק השני. למרוח את קרם על כל חלקי העוגה.
• להניח את סוכריות הקישוט הירוקות בערימה – כך שתתקבל מעין גבעה.
• לשבור את עוגיות האוריאו/שוקולד כך ולהניח אותם ליצירת "ערימות עפר" על העוגה.
• "לחפור בור" קטן בעוגה ולהניח בתוכו את את החפירה (אם יש…).
• להניח את הצעצועים הקטנים שברשותכם על העוגה.