החומרים (ל-30 בלונים):
30 בלונים צבעוניים
120 קשיות
סלוטייפ
60 תבניות חד פעמיות קטנטנות (שמתאימים למאפינס. חבילה של 10 יח' עולה 4.9 ₪ בחנויות "הכול בדולר")
מדבקות לקישוט הבלוניםסוכריות מסוגים שונים
משתמשים ב-30 תבניות ליצירת הבלונים הפורחים ובעוד 30 אופים את העוגות האישיות.
לאחר מכן מכניסים את התבנית עם העוגה לתבנית המחוברת לבלון. כך יותר קל לילדים לקשט את העוגה ולאכול אותה.
אופן ההכנה:
הרכבת הבלונים:
מנפחים את הבלונים מעט. מצמידים בעזרת סלוטייפ 4 קשיות ל-4 צדדים של הבלון. משתדלים לשמור על מרווחים שווים. מצמידים את הצד השני של הקשיות לתבנית האלומיניום ב-4 צדדים. משתדלים לשמור על מרווחים שווים.
הכנת העוגות:
- מכינים עוגה פשוטה כמו עוגה בחושה בסיסית.
- משמנים 30 תבניות במרגרינה. שמים כ-2 כפות מתערובת העוגה בכל תבנית (אין צורך לשים יותר כי מפלס העוגה עוד יעלה אחרי האפייה וגם צריך להשאיר מקום לציפוי ולקישוטי הסוכריות).
- אופים כ – 25 דקות בחום בינוני של 160 מעלות. במהלך האפייה יש לבדוק בעזרת קיסם אם העוגות יציבות ואינן רטובות. ייתכן וחלק יהיו מוכנות לפני השאר וייתכן שיהיה צורך להחליף את מיקומן של התבניות בזמן האפייה.
הכנת הקרם:
אפשר להכין קרם שוקולד ממתכוני האתר, או קרם מהיר ופשוט יותר:
½1 כוסות סוכר
2/3 כוס אבקת קקאו
8 כפות חלב
ממיסים את כל החומרים במיקרוגל
מוסיפים 80 גרם מרגרינה ובוחשים עד שהמרגרינה נמסה.
* מתוך פורום אוכל באתר וואלה food.walla.co.il