החומרים:
125 גרם חמאה רכה
1 כפית תמצית וניל
¾ כוס סוכר (165 גרם)
2 ביצים
½1 כוסות קמח תופח (225 גרם)
½כוס חלב (125 מ"ל)
גודל התבנית כגודל העוגה (על פי המצוין במתכונים השונים)
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות). משמנים את תבנית האפייה.
- בקערת מערבל חשמלי שמים את החמאה, תמצית הווניל והסוכר ומערבלים עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את הביצים בהדרגה, תוך כדי ערבול, ומערבלים עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים את הקמח והחלב בהדרגה.
- מעבירים את התערובת לתבנית האפייה ואופים כ-40 דקות או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- מצננים את העוגה בתבנית כ-5 דקות. מפרידים את העוגה מהתבנית, הופכים ומצננים אותה על רשת עד לצינון מלא.
הכנת העוגה לקישוט: במידה ומצפים את העוגה בקרם עדיף לאפות אותה יום קודם לכן כדי שהפירורים לא יפגעו במרקם הסופי של העוגה. מיישרים את חלקה העליון של העוגה בעזרת סכין רחבה ומשוננת. עדיף להכניס את העוגה למקפיא (לא מכוסה) למשך כ-30 דקות לפני הקישוט.