עוגת פרי עשירה המכילה דובדבנים והרבה שוקולד… הכנת העוגה דורשת מאמץ מעבר להכנת עוגה רגילה – אבל הטעם הו הטעם…
12 מנות
העוגה מורכבת מ:
- 2 עוגות פאדג' (ראה מתכון בהמשך)
- מילוי דובדבנים (ראה מתכון בהמשך)
- זיגוג חמאה ושוקולד(ראה מתכון בהמשך)
- שמנת מתוקה מוקצפת (לא חובה)
- שוקולד מגורר/פתיתי שוקולד (לא חובה)
החומרים לעוגת הפאדג':
2 כוסות קמח רגיל
¾1 כוסות סוכר
1 כפית אבקת אפיה
¾ כפית סודה לשתייה
¼ כפית מלח
11/3 כוסות מים
½כוס שמן
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
100 גרם שוקולד מריר מומס
אופן ההכנה:
- לחמם תנור בחום בינוני של 180 מעלות.
- לשמן ולקמח שתי תבניות אפייה בקוטר של 22 ס"מ.
- בקערה אחת לערבב קמח, סוכר, אבקת אפייה, סודה לשתייה ומלח. להוסיף את המים, שמן ותמצית וניל. לטרוף את החומרים במערבל חשמלי במהירות בינונית, עד שתתקבל עיסה אחידה. להקציף במהירות גבוהה כ-2 דקות ולהוסיף את הביצים והשוקולד המומס. להקציף עוד כ-2 דקות.
- להעביר את התערובת לתבנית האפייה ולהכניס לתנור למשך 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
- להוציא את העוגה לצינון במשך כ-10 דקות. להוציא את העוגה מהתבנית, בזהירות, ולהניח לצינון.
- לסנן את הדובדבנים ולהשאיר כ-2/3 כוס נוזל.
- בסיר בינוני לערבב את שאר נוזל הדובדבנים עם העמילן ולהוסיף את הדובדבנים.
- לבשל על אש בינונית, עד שהתערובת מבעבעת ומסמיכה. לבשל במשך 2 דקות נוספות ולהוסיף את הליקר. כסה את הסיר והנח לתערובת להצטנן מבלי לערבב אותה.
- במקצפת חשמלית לטרוף את החמאה עד שמתקבלת תערובת רכה.
- להוסיף, תוך כדי הקצפה, 1/2 כוס אבקת קקאו. להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה, 11/2 כוסות אבקת סוכר. להוסיף בהדרגה את החלב ותמצית הווניל.
- להוסיף את שארית אבקת הסוכר. על התערובת להיות גמישה, אם יש צורך, להוסיף עוד מעט חלב.
מילוי הדובדבנים
החומרים:
450 גרם דובדבנים מתוקים, מגולענים (מקופסה)
1 כף עמילן
2 כפות ליקר שרי
אופן ההכנה:
זיגוג חמאה
החומרים:
1/3 כוס חמאה
½ כוס אבקת קקאו
½4 כוסות אבקת סוכר מסוננת
¼ כוס חלב
½1 כפיות תמצית וניל
חלב
אופן ההכנה:
סידור העוגה: לשים את עוגת הפאדג' הראשונה על צלחת הגשה. לשים 1 כוס זיגוג חמאה ולמרוח על פני העוגה, כולל השוליים. לשים 1/2 כוס נוספת של זיגוג החמאה וליצור באמצעותו עיגול קטן ובולט במרכז העוגה (בקוטר של כ-5 ס"מ ובגובה של כ-2-3 ס"מ). לשפוך את מילוי הדובדבנים בין במרווח שנוצר בין העיגול לעוגת הפאדג'. להניח את עוגת הפאדג' הנוספת ולמרוח עליה את שארית זיגוג החמאה.
ניתן לקשט את העוגה בשמנת מתוקה מוקצפת ופתיתי שוקולד (שוקולד מגורר) ולפזר כמה דובדבנים. להניח את העוגה בקירור לפחות 20 דקות לפני ההגשה.