קרם חמאה


החומרים:
½ כוס חמאה רכה
½ כוס מרגרינה
1 כפית תמצית ווניל (עדיף תמצית ווניל טבעית)
2 כפות חלב
450 גרם אבקת סוכר
אפשרי: כמה טיפות של צבע מאכל לפי בחירה

 

 

אופן ההכנה:

  1. להקציף את המרגרינה והחמאה ליצירת קרם חלק.
  2. להוסיף את תמצית הווניל.
  3. להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר, תוך הקפדה על עירוב הקרם שבשולי הקערה.קרם חמאה
  4. להוסיף את החלב ולהמשיך להקציף עד שמתקבלת תערובת רכה ותפוחה.
  5. במידת הצורך להוסיף מספר טיפות של צבע מאכל. אם דרושים לציפוי מספר צבעי מאכל – הכינו להם קעריות נפרדות.

    השתמשו במדריך הבא ליצירת גוונים שונים  מצבעי מאכל נוזליים בצבעים הבסיסיים: אדום, כחול, צהוב וירוק:

    סגול-כחול: 1 טיפה אדום + 4 טיפות כחול
    ירוק בהיר: 1 טיפה ירוק + 6 טיפות צהוב
    כתום: 1 טיפה אדום + 6 טיפות צהוב
    ירוק: 3 טיפות ירוק + 7 טיפות צהוב
    צהוב-זהב: 1 טיפה אדום + 23 טיפות צהוב
    ורוד-ארגמן: 1 טיפה כחול + 9 טיפות אדום
    ורוד-אדום: 1 טיפה כחול + 12 טיפות אדום
    סגול: 1 טיפה אדום + 3 טיפות כחול
    כתום-אדום: 1 טיפה אדום + 12 טיפות צהוב

  6. לצפות את העוגה במרית. מומלץ לטבול את המרית במים חמים לפני הציפוי.