עוגת עכביש


החומרים:
לאפות שתי עוגות שוקולד (או כל עוגת שוקולד אחרת) בשתי תבניות בקוטר 20 ס"מ

לציור העכביש: 1 חפיסת שוקולד לבן, שקית זילוף בעלת פתח צר, קיסם.
אפשרות: בובת ספיידרמן/עכביש מפלסטיק לקישוט

 

החומרים לגנאש שוקולד:
230 גרם שוקולד שבור לקוביות
180 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה (לא מלוחה)

 

 

אופן הכנת הגנאש:

  1. לשים את השוקולד השבור בסיר/מחבת קטנים.
  2. לחמם את השמנת המתוקה והחמאה על אש בינונית (אפשר גם במיקרוגל).
  3. להביא לרתיחה ומיד לאחריה לשפוך את הנוזל על השוקולד. להניח לתערובת לעמוד למספר דקות מבלי לערבב.
  4. לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.

 

להשלמת העוגה:

  1. להניח את העוגות לקירור בטמפרטורת החדר. לאחר שהתקררו לעטוף אותם בניילון נצמד ולהניח במקרר.
  2. להוציא את העוגות מהמקרר ולחתוך את חלקן העליון בסכין כך שתהיינה מונחות בצורה סימטרית וחלקה אחת על השנייה.
  3. למרוח שכבה של גנאש על אחת העוגות ולהניח עליה את העוגה השנייה.
  4. לשפוך את הגנאש על העוגה ולהניח לציפוי לזלוג מהצדדים.
  5. בעזרת סכין רחבה ליישר את הקרם מעל ובצידי העוגה. להניח לגנאש להתקרר למספר דקות.
  6. להמיס את השוקולד הלבן ולהכניס לשקית הזילוף. לשרטט בעזרת קיסם קווים ממרכז העוגה לשוליים, במרחק של כ-½2 ס"מ זה מזה.
  7. לצייר מסביבם כ-5-4 עיגולים.
  8. להשלמת העוגה ניתן להוסיף בובת ספיידרמן בראש העוגה.