החומרים:
לאפות שתי עוגות שוקולד (או כל עוגת שוקולד אחרת) בשתי תבניות בקוטר 20 ס"מ
לציור העכביש: 1 חפיסת שוקולד לבן, שקית זילוף בעלת פתח צר, קיסם.
אפשרות: בובת ספיידרמן/עכביש מפלסטיק לקישוט
החומרים לגנאש שוקולד:
230 גרם שוקולד שבור לקוביות
180 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם חמאה (לא מלוחה)
אופן הכנת הגנאש:
- לשים את השוקולד השבור בסיר/מחבת קטנים.
- לחמם את השמנת המתוקה והחמאה על אש בינונית (אפשר גם במיקרוגל).
- להביא לרתיחה ומיד לאחריה לשפוך את הנוזל על השוקולד. להניח לתערובת לעמוד למספר דקות מבלי לערבב.
- לערבב בעדינות עד לקבלת תערובת חלקה.
להשלמת העוגה:
- להניח את העוגות לקירור בטמפרטורת החדר. לאחר שהתקררו לעטוף אותם בניילון נצמד ולהניח במקרר.
- להוציא את העוגות מהמקרר ולחתוך את חלקן העליון בסכין כך שתהיינה מונחות בצורה סימטרית וחלקה אחת על השנייה.
- למרוח שכבה של גנאש על אחת העוגות ולהניח עליה את העוגה השנייה.
- לשפוך את הגנאש על העוגה ולהניח לציפוי לזלוג מהצדדים.
- בעזרת סכין רחבה ליישר את הקרם מעל ובצידי העוגה. להניח לגנאש להתקרר למספר דקות.
- להמיס את השוקולד הלבן ולהכניס לשקית הזילוף. לשרטט בעזרת קיסם קווים ממרכז העוגה לשוליים, במרחק של כ-½2 ס"מ זה מזה.
- לצייר מסביבם כ-5-4 עיגולים.
- להשלמת העוגה ניתן להוסיף בובת ספיידרמן בראש העוגה.