החומרים:
עוגה בסיסית (שימו לב להוראות ההכנה בסעיף 1)
קרם חמאה
צבע מאכל חום (צבעו של הפסנתר – לפי בחירה)
300 גרם שוקולד לבן
רצועות ליקריץ
פיסת קרטון קטנה
אופן ההכנה:
- לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות. להכין את העוגה הבסיסית באופן הבא: 1/4 מהתערובת שמים בתבנית אינגליש קייק משומנת בגודל 25X8 ס"מ. את 3/4 התערובת שנותרה שמים בתבנית מרובעת של 20 ס"מ. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש. את העוגה בתבנית האינגליש קייק אופים כ-30-25 דקות, את העוגה בתבנית המרובעת אופים כשעה, עוד עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
- מניחים את העוגה על מרשתת לצינון מלא.
- לחתוך עיגול בקוטר של 4 ס"מ מהעוגה בתבנית האינגליש קייק כדי ליצור את השרפרף. לחתוך מעט את בסיס השרפרף כך שיהיה נמוך יותר מלוח המקשים.
- להניח את העוגה על המגש כפי שמתואר בתרשים שלמטה.
- להוסיף לקרם החמאה את צבע המאכל שבחרתם. לצפות את העוגה והשרפרף.
- לחתוך את חפיסת השוקולד לרצועות באורך של 5 ס"מ ולהניח אותן כשהן הפוכות על לוח המקשים – אלו הם המקשים הלבנים.
- לחתוך את רצועות הליקריץ באורך של 4 ס"מ ולשים אותם על לוח המקשים (מומלץ להיעזר בתמונה המלאה של העוגה למעלה).
- ליצור מהקרטון משולש של 5X4 ס"מ ולשים אותו מעל ללוח המקשים כדי לתמוך בדף התווים.
- אפשר להוריד את דף התווים מכאן – התאימו את גודל דף ההדפסה לגודל הרצוי לעוגה.