עוגת פסנתר


החומרים:
עוגה בסיסית (שימו לב להוראות ההכנה בסעיף 1)

קרם חמאה
צבע מאכל חום (צבעו של הפסנתר – לפי בחירה)
300 גרם שוקולד לבן
רצועות ליקריץ
פיסת קרטון קטנה

 

אופן ההכנה:

  1.  לחמם מראש את התנור ל-180 מעלות. להכין את העוגה הבסיסית באופן הבא: 1/4 מהתערובת שמים בתבנית אינגליש קייק משומנת בגודל 25X8  ס"מ. את 3/4 התערובת שנותרה שמים בתבנית מרובעת של 20 ס"מ. אופים את העוגה בתנור שחומם מראש. את העוגה בתבנית האינגליש קייק אופים כ-30-25 דקות, את העוגה בתבנית המרובעת אופים כשעה, עוד עד שקיסם שננעץ במרכז העוגות יוצא יבש.
  2. מניחים את העוגה על מרשתת לצינון מלא.
  3. לחתוך עיגול בקוטר של 4 ס"מ מהעוגה בתבנית האינגליש קייק כדי ליצור את השרפרף. לחתוך מעט את בסיס השרפרף כך שיהיה נמוך יותר מלוח המקשים.
  4. להניח את העוגה על המגש כפי שמתואר בתרשים שלמטה.piano_cake2
  5. להוסיף לקרם החמאה את צבע המאכל שבחרתם. לצפות את העוגה והשרפרף.
  6. לחתוך את חפיסת השוקולד לרצועות באורך של 5 ס"מ ולהניח אותן כשהן הפוכות על לוח המקשים – אלו הם המקשים הלבנים.
  7. לחתוך את רצועות הליקריץ באורך של 4 ס"מ ולשים אותם על לוח המקשים (מומלץ להיעזר בתמונה המלאה של העוגה למעלה).
  8. ליצור מהקרטון משולש של 5X4 ס"מ ולשים אותו מעל ללוח המקשים כדי לתמוך בדף התווים.
  9. אפשר להוריד את דף התווים מכאן – התאימו את גודל דף ההדפסה לגודל הרצוי לעוגה.

piano_sheet-S