עוגת שוקולד בננה ללא גלוטן


 

החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
200 גר' שוקולד מריר
5 ביצים גדולות, מופרדות
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כף תמצית ונילעוגת שוקולד בננה ללא גלוטן150 גר' סוכר לבן
3 בננות בשלות

 

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. ממיסים שוקולד בבן-מארי.
  2. מקציפים חלמונים עם אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים שוקולד ומערבבים.
  3. מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית משומנת.
  4. מקלפים את הבננות, פורסים דק ו"מטביעים" בעוגה.
  5. אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים ושומרים בקירור (ואפילו במקפיא).