עוגת שוקולד טעימה ומרהיבה


החומרים לעוגה:
4 ביצים
200 גרם סוכר
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
קורט מלח
200 גרם קמח תופח מאליו
100 גרם אבקת קקאו
3 כפות אבקת אפייה
קורט קינמון
4 כפות רום
4 כפות חלב
4 חבילות של שוקולד מלטיזרס (Maltesers)
הערה: ניתן להשתמש בכדורי שוקולד אחרים (לדוגמה, אגוזים מצופים שוקולד של "שקדיה" או נשיקות שוקולד)
תבנית אפייה בקוטר 20 ס"מ

 

החומרים לציפוי:
200 גרם חמאה
100 גרם אבקת סוכר
300 גרם אבקה לפודינג שוקולד
קורט קינמון

 

 

אופן הכנת העוגה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-200 מעלות צלזיוס. לשמן במרגרינה את תבנית האפייה.
  2. להקציף את החלבונים עם קורט מלח ליצירת קצף יציב.
  3. בקערה נפרדת להקציף את החלמונים והסוכר עד לקבלת תערובת בהירה (למשך כ-5 דקות). להוסיף את החמאה הרכה.
  4. להעביר דרך מסננת את הקמח, הקקאו ואבקת האפייה. להוסיף לתערובת הביצים.
  5. לערבב את החומרים ולהוסיף את החלב והרום.
  6. להוסיף את קצף הביצים בעדינות לתערובת ולהעביר לתבנית האפייה.
  7. לאפות במשך 30-40 דקות. מומלץ לסובב את העוגה באמצע האפייה כך שהעוגה תאפה בצורה אחידה. במידה שהעוגה השחירה בחלקה העליון, לכסות אותה בנייר אפייה למשך 15 הדקות שנותרו.
  8. להניח את העוגה לצינון ולחתוך אותה ל-3 חלקים. להניח במקרר למשך 10-15 דקות.

 

אופן הכנת הציפוי:

  1. להכין את הפודינג לפי ההוראות שעל האריזה. להניח לצינון.
  2. להקציף את החמאה עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה. להוסיף את אבקת הסוכר ולהקציף.
  3. להוסיף לתערובת החמאה את פודינג הקקאו הקר והקינמון ולערבב.

הרכבת העוגה:
למרוח את הקרם בצורה שווה  בין שכבות העוגה, למרוח שכבה דקה על דפנות העוגה ולהניח במקרר למשך כשעה.
להוציא את העוגה מהמקרר ולמרוח את שארית הקרם מסביב לדפנות. לפזר את כדורי השוקולד על פני כל העוגה. יש ללחוץ מעט את הכדורים על מנת לייצב את אחיזתם בקרם.