החומרים:
470 גרם שוקולד מריר
350 גרם חמאה מומסת
350 גרם סוכר דק דק (של סוגת) – מחולק לשני חלקים: 300 גרם ו-50 גרם
125 מ"ל מים7 ביצים
שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- לשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ.
- לשבור את השוקולד ולשים בקערה גדולה. לשפוך על השוקולד את החמאה המומסת.
- לחמם את המים ו-300 גרם סוכר על אש בינונית עד שהסוכר נמס. לשפוך את המים על השוקולד שבקערה.
- בקערה נפרדת להקציף את הביצים ו-50 גרם הסוכר הנותרים עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
- לקפל את תערובת הביצים בתערובת השוקולד עד שתתקבל עיסה אחידה. להעביר את התערובת לתבנית המשומנת.
- לשים את תבנית העוגה בתוך תבנית אפייה גדולה. למלא את תבנית האפייה במים.
- לאפות במשך 40-50 דקות ולהוציא את תבנית העוגה מתבנית האפייה (זהירות מהמים החמים מאוד בתבנית!).
- להניח את העוגה במקרר למשך מספר שעות.
- לשים את תבנית העוגה במים חמים – כדי להוציא בקלות מהתבנית את העוגה הקרה.
- להקציף שמנת מתוקה ולקשט.