עוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן


החומרים:
470 גרם שוקולד מריר
350 גרם חמאה מומסת
350 גרם סוכר דק דק (של סוגת) – מחולק לשני חלקים: 300 גרם ו-50 גרם
125 מ"ל מיםעוגת שוקולד עשירה ללא גלוטן7 ביצים
שמנת מתוקה

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. לשמן תבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ.
  3. לשבור את השוקולד ולשים בקערה גדולה. לשפוך על השוקולד את החמאה המומסת.
  4. לחמם את המים ו-300 גרם סוכר על אש בינונית עד שהסוכר נמס. לשפוך את המים על השוקולד שבקערה.
  5. בקערה נפרדת להקציף את הביצים ו-50 גרם הסוכר הנותרים עד שמתקבלת תערובת חלקה וסמיכה.
  6. לקפל את תערובת הביצים בתערובת השוקולד עד שתתקבל עיסה אחידה. להעביר את התערובת לתבנית המשומנת.
  7. לשים את תבנית העוגה בתוך תבנית אפייה גדולה. למלא את תבנית האפייה במים.
  8. לאפות במשך 40-50 דקות ולהוציא את תבנית העוגה מתבנית האפייה (זהירות מהמים החמים מאוד בתבנית!).
  9. להניח את העוגה במקרר למשך מספר שעות.
  10. לשים את תבנית העוגה במים חמים – כדי להוציא בקלות מהתבנית את העוגה הקרה.
  11. להקציף שמנת מתוקה ולקשט.