החומרים (להכנת 24 "עכברים"):
1 כוס שוקולד צ'יפס
1 כף שמן
48 משמשים מיובשים
שיפודי עץ
עדשים (סוכריות שוקולד)
סוכריות סוס (ליקוריץ)
שבבי שקדים מקולפים
אופן ההכנה:
- לשים את השוקולד צ'יפס והשמן במיקרוגל במהירות גבוהה למשך כדקה. להוציא את השוקולד, לערבב ולשים שוב במיקרוגל למשך דקה. להוציא ולערבב עד שתתקבל תערובת חלקה.
- לכל עכבר יש להדק שני משמשים מיובשים וללחוץ על אחד מהם ליצירת ה"אף".
- להשחיל את המשמשים על שיפוד עץ. לטבול את השיפוד בתערובת השוקולד ולהניח על נייר אפייה.
- בעזרת שיפוד עץ להוציא את המשמשים ולכסות במעט שוקולד את החורים שנוצרו.
- להניח את העדשים ליצירת העיניים, את שבבי השקדים ליצירת האוזניים ולסלסל את סוכריות הסוס ליצירת הזנב.
- לשים את ה"עכברים" במקרר עד שהשוקולד יתקשה.