קאפקייק בסיסי
החומרים (ל-12 קאפקייקס):
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
8 כפות חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
½1 כפיות תמצית וניל
¾ כוס חלב
עטרות (מנג'טים) או תבנית שקעים
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- בקערה בינונית לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- להקציף את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
- להוסיף בהדרגה את הביצים ואת תמצית הווניל.
- להוסיף, לסירוגין, את הקמח והחלב (להתחיל בקמח ולסיים בקמח).
- שים את התערובת בגביעי הנייר ו/או בתבנית השקעים. למלא את התערובת עד 3/4 מנפח השקע ו/או הגביע.
- אופים כ25 -20 דקות, עד שהקאפקייקס יזהיבו.
קאפקייק בטעם וניל
החומרים (ל-12 קאפקייקס):
1 כוס סוכר
120 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות קמח
¾1 כפית אפייה
½ כוס חלב
עטרות (מנג'טים) או תבנית שקעים
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- בקערה בינונית לערבב היטב את החמאה הרכה עם הסוכר. להפעיל את המקצף החשמלי ולהוסיף לתערובת, בהדרגה, את הביצים. להוסיף את תמצית הווניל.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם אבקת האפייה.
- להוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה. להוסיף את החלב בהדרגה עד שתתקבל תערובת אחידה.
- לשים את התערובת בגביעי הנייר ו/או בתבנית שקעים, למלא את התערובת עד 3/4 מנפח השקע/גביע הנייר.
- לאפות כ-25 -20 דקות, עד שהקאפקייקס יזהיבו.