קאפקייקס


קאפקייק בסיסי

החומרים (ל-12 קאפקייקס):
½1 כוסות קמח
1 כפית אבקת אפייה
½ כפית מלח
8 כפות חמאה ללא מלח בטמפרטורת החדר
1 כוס סוכר
3 ביצים גדולות
½1 כפיות תמצית וניל
¾ כוס חלב
עטרות (מנג'טים) או תבנית שקעים

 


אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה בינונית לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  3. להקציף את החמאה הרכה והסוכר, עד שמתקבלת תערובת אוורירית.
  4. להוסיף בהדרגה את הביצים ואת תמצית הווניל.
  5. להוסיף, לסירוגין, את הקמח והחלב (להתחיל בקמח ולסיים בקמח).
  6. שים את התערובת בגביעי הנייר ו/או בתבנית השקעים. למלא את התערובת עד 3/4 מנפח השקע ו/או הגביע.
  7. אופים כ25 -20 דקות, עד שהקאפקייקס יזהיבו.



קאפקייק בטעם וניל

החומרים (ל-12 קאפקייקס):
 1 כוס סוכר
120 גרם חמאה (בטמפרטורת החדר)
2 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות קמח
¾1 כפית אפייה
½ כוס חלב
עטרות (מנג'טים) או תבנית שקעים



אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה בינונית לערבב היטב את החמאה הרכה עם הסוכר. להפעיל את המקצף החשמלי ולהוסיף לתערובת, בהדרגה, את הביצים. להוסיף את תמצית הווניל.
  3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח עם אבקת האפייה.
  4. להוסיף את תערובת הקמח לתערובת החמאה. להוסיף את החלב בהדרגה עד שתתקבל תערובת אחידה.
  5. לשים את התערובת בגביעי הנייר ו/או בתבנית שקעים, למלא את התערובת עד 3/4 מנפח השקע/גביע הנייר.
  6. לאפות כ-25 -20 דקות, עד שהקאפקייקס יזהיבו.