החומרים לקייק-פופס (כ-30 יחידות):
עוגה בחושה מכל סוג (אפילו קנויה או עוגה בחושה שבאתר)
2-1 כפות גדושות של ריבת חלב
350 גרם שוקולד לבן
1 כפית שמן קנולה
נייר אפייה
מדפסת
נייר הדפסה
בריסטול צהוב
עטרות נייר (מנז'טים) אדומות
מחורר
צבע אקרילי/גואש צהוב
מספריים
דבק
תבנית קלקר/ספוג לפרחים
סוכריות צבעוניות בצבעים אדום וצהוב
מקלות לסוכריות או מקלות ארטיק
אופן ההכנה:
- מפוררים את העוגה לפירורים ומוסיפים כף גדושה של ריבת חלב. מערבבים היטב עד שמתקבל בצק לא דביק ונוח לגלגול.
- מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה ובעזרת שתי כפיות יוצרים תלוליות בגודל אחיד. כשהתבנית מלאה בתלוליות לגלגל אותם לכדורים.
- מעבירים את התבנית למקפיא למשך שעה-שעתיים או למקרר למשך הלילה.
להכנת הציפוי:
- שוברים את השוקולד לקוביות ומעבירים לקערה קטנה ועמוקה, חסינת אש. מניחים את הקערה מעל סיר עם מים רותחים על אש בינונית.
- כאשר השוקולד נמס מוסיפים את השמן, מערבבים ומורידים מן האש. להניח בצד לקירור למשך מספר דקות.
- נועצים את קצה המקל בשוקולד ומיד לאחר מכן בכדור העוגה (כדי שהכדור ישמור על יציבות).
- טובלים את הכדור בשוקולד. ולאחר מכן מגלגלים אותו בצלחת גדולה עם הסוכריות לקישוט.
- נועצים את המקל בתבנית הקלקר. מעבירים למקרר למשך לפחות שעתיים או למקפיא למשך שעה.
להכנת הנרקיס:
![]() | 1. להדפיס את תבנית עלי הכותרת (התבנית לקוחה מהאתר של Martha Stewart). להדביק לבריסטול הצהוב ולגזור. |
![]() | 2. לעשות חריץ בצורת X במרכז הפרח. |
![]() | 3. לקפל את עטרת הנייר לשניים ולנקב בה חור עם המחורר. |
4. כאשר מוציאים את הקייק-פופס מהמקרר – להשחיל אותם דרך הפרח ועטרות הנייר. |