עוגיות ספיידרמן


החומרים לעוגיות (כ-60 עוגיות):
6 כוסות קמח רגיל
1 כפית סודה לאפייה
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות שמנת

החומרים לציפוי:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדרעוגיות ספיידרמן
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות אבקת סוכר
6 כפות שמנת מתוקה
כמה טיפות של צבע מאכל אדום
ליקוריץ שחור או טוש שחור (טושים מיוחדים למאכל שאינם רעילים, ניתן להשיג בחנויות המוכרות ציוד לאפייה).

 

 

 

אופן הכנת העוגיות:

  1. להקציף את החמאה והסוכר במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
  2. להוסיף בהדרגה את הביצים תוך כדי הקצפה.
  3. במהירות נמוכה להוסיף בהדרגה את תמצית הווניל והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
  4. להוסיף את שאר החומרים היבשים שוב, במהירות הקצפה נמוכה.
  5. הבצק שיתקבל הוא דביק מעט. לחלק את הבצק לשני חלקים.
  6. לרדד כל חלק למלבן בעובי של כ-3 ס"מ, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך הלילה, או לפחות למשך שעתיים.
  7. לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ולשמן 2 תבניות גדולות.
  8. להסיר את הניילון הנצמד משני הבצקים. לקמח אותם קמעה בחלק העליון והתחתון.
  9. לרדד את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות או כוס לחתוך את הבצק לעיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. עדיף לעבוד עם חלק אחד של הבצק ובינתיים להשאיר את החלק השני במקרר.
  10. לאפות את העוגיות במשך כ-7 דקות, עד שיזהיבו מעט.
  11. להסיר מיד את העוגיות מהתבנית ולהעביר לצינון על רשת מתכת.

 

אופן הכנת הציפוי:

  1. להקציף את החמאה ותמצית הווניל.
  2. להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
  3. להוסיף בהדרגה את השמנת המתוקה (כף אחת בכל פעם), עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה.
  4. להוסיף טיפות צבע מאכל אדום – עד שיתקבל הצבע הרצוי.
  5. לצפות את העוגיות ולהניח בצד עד לקירור מלא (אפשר גם להקפיא אותן כדי להקל על העבודה בהמשך).
  6. לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי לשרטט בעזרת טוש שחור או ליקוריץ את רשת העכביש.