החומרים לעוגיות (כ-60 עוגיות):
6 כוסות קמח רגיל
1 כפית סודה לאפייה
1 כפית אבקת אפייה
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
2 כוסות סוכר
3 ביצים
2 כפיות תמצית וניל
½1 כוסות שמנת
החומרים לציפוי:
200 גרם חמאה בטמפרטורת החדר
1 כפית תמצית וניל
4 כוסות אבקת סוכר
6 כפות שמנת מתוקה
כמה טיפות של צבע מאכל אדום
ליקוריץ שחור או טוש שחור (טושים מיוחדים למאכל שאינם רעילים, ניתן להשיג בחנויות המוכרות ציוד לאפייה).
אופן הכנת העוגיות:
- להקציף את החמאה והסוכר במהירות בינונית כ-3 דקות, עד שמתקבלת תערובת אחידה ותפוחה.
- להוסיף בהדרגה את הביצים תוך כדי הקצפה.
- במהירות נמוכה להוסיף בהדרגה את תמצית הווניל והשמנת עד לקבלת תערובת אחידה.
- להוסיף את שאר החומרים היבשים שוב, במהירות הקצפה נמוכה.
- הבצק שיתקבל הוא דביק מעט. לחלק את הבצק לשני חלקים.
- לרדד כל חלק למלבן בעובי של כ-3 ס"מ, לעטוף בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך הלילה, או לפחות למשך שעתיים.
- לחמם את התנור ל-200 מעלות צלזיוס ולשמן 2 תבניות גדולות.
- להסיר את הניילון הנצמד משני הבצקים. לקמח אותם קמעה בחלק העליון והתחתון.
- לרדד את הבצק לעובי של כ-½ ס"מ. בעזרת חותכן עוגיות או כוס לחתוך את הבצק לעיגולים בקוטר של כ-5 ס"מ. עדיף לעבוד עם חלק אחד של הבצק ובינתיים להשאיר את החלק השני במקרר.
- לאפות את העוגיות במשך כ-7 דקות, עד שיזהיבו מעט.
- להסיר מיד את העוגיות מהתבנית ולהעביר לצינון על רשת מתכת.
אופן הכנת הציפוי:
- להקציף את החמאה ותמצית הווניל.
- להוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה וקרמית.
- להוסיף בהדרגה את השמנת המתוקה (כף אחת בכל פעם), עד שמתקבלת הסמיכות הרצויה.
- להוסיף טיפות צבע מאכל אדום – עד שיתקבל הצבע הרצוי.
- לצפות את העוגיות ולהניח בצד עד לקירור מלא (אפשר גם להקפיא אותן כדי להקל על העבודה בהמשך).
- לאחר שהעוגיות התקררו לגמרי לשרטט בעזרת טוש שחור או ליקוריץ את רשת העכביש.