עוגת ספוג שוקולד


החומרים:
150 גרם חמאה מרוככת
225 גרם שוקולד מריר משובח
115 גרם אבקת סוכר
8 ביצים מופרדות
115 גרם קמח רגיל מנופה
תבנית קפיצית עגולה 22-24 ס"מ, משומנת.

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל – 180 מעלות.
  2. מרפדים את תחתית התבנית בנייר אפיה ששוליו גדולים מגודל התחתית (השוליים ישמשו אח"כ להרמת העוגה ושחרורה מהתבנית).
  3. ממיסים את השוקולד בזהירות במיקרו, מבלי לחרוך, או בסיר כפול על אדים.
  4. מקציפים יחד את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת תפוחה ובהירה. מוסיפים את חלמוני הביצים אחד אחרי השני, תוך הקצפה מתמדת. מוסיפים את השוקולד המומס וממשיכים להקציף.  מקפלים פנימה את הקמח.
  5. מקציפים את החלבונים לקצף חזק ויציב מאד. מעבירים כרבע מהקצף לתוך תערובת השוקולד ומערבבים בעדינות. מוסיפים את יתרת הקצף (כך יותר קל לערבב) ומבליעים אותו פנימה עד שמתקבלת תערובת חלקה ואחידה.
  6. מעבירים את התערובת לתבנית ומיישרים אותה למשטח ישר. אופים 50 עד 55 דקות.
  7.  מוציאים את העוגה מהתנור, ומניחים להתקרר במשך 5 דקות בתוך התבנית. לאחר מכן משחררים את טבעת הקפיץ, ומרימים את העוגה בעזרת הנייר שהנחנו, מעבירים אותה לצלחת הגשה. מניחים להתקרר לגמרי.