החומרים לעוגה:
250 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר
3 ביצים
1 כף תמצית וניל (זוהי עוגת וניל ולכן מומלץ מאוד להשתמש בתמצית וניל טבעית!)
290 גרם קמח רגיל
½1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס רוויון
תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
החומרים לציפוי:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל (זוהי עוגת וניל ולכן מומלץ מאוד להשתמש בתמצית ווניל טבעית!)
2 כפות חלב
פרחי המרשמלו:
12-10 מרשמלו (ורודים ולבנים)
סוכריות צבעוניות לקישוט
סוכריות עגולות (בצבע ורוד/אדום או כל צבע אחר שתבחרו)
אופן הכנת העוגה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לשמן את תבנית האפייה.
- להקציף את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה. להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים. להוסיף את תמצית הוניל.
- לנפות את הקמח ואבקת האפייה, לערבב היטב. להוסיף את תערובת הקמח לקרם החמאה בהדרגה (כמות קטנה בכל פעם) ולערבב לאחר כל הוספה – עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
- להעביר את התערובת לתבנית המשומנת ולשים בתנור למשך כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
- לצנן את העוגה היטב לפני הוספת הציפוי.
אופן הכנת הציפוי:
- לערבב את החמאה ואבקת הסוכר. להוסיף בהדרגה ולסירוגין את תמצית הווניל והחלב. לערבב לאחר כל תוספת עד לקבלת קרם חלק ונוקשה.
- למרוח את הקרם על כל העוגה.
אופן הכנת פרחי המרשמלו:
- להעמיד את המרשמלו על צידם ובעזרת מספריים לגזור אותם פעם אחת במרכז. לאחר מכן לגזור כל חצי מרשמלו במרכז לשני חצאים. לכל פרח צריכים להיות 4 עלי כותרת.
- לעצב את עלי הכותרת ע"י צביטה קטנה בשוליים ולטבול את החלק הדביק בסוכריות צבעוניות.
- לסדר את עלי הכותרת בצורת פרח על העוגה: לשים במרכז את הסוכריות העגולות ומסביבן את 4 עלי הכותרת. מספר הפרחים בעוגה נתון לטעמכם.