עוגת פרחים ממרשמלו


החומרים לעוגה:
250 גרם חמאה רכה
250 גרם סוכר
3 ביצים
1 כף תמצית וניל (זוהי עוגת וניל ולכן מומלץ מאוד להשתמש בתמצית וניל טבעית!)
290 גרם קמח רגיל
½1 כפית אבקת אפייה
¾ כוס רוויון
תבנית אפייה בקוטר 24 ס"מ
החומרים לציפוי:
100 גרם חמאה רכה
200 גרם אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל (זוהי עוגת וניל ולכן מומלץ מאוד להשתמש בתמצית ווניל טבעית!)
2 כפות חלב

 

פרחי המרשמלו:
12-10 מרשמלו (ורודים ולבנים)
סוכריות צבעוניות לקישוט
סוכריות עגולות (בצבע ורוד/אדום או כל צבע אחר שתבחרו)

 

 

אופן הכנת העוגה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לשמן את תבנית האפייה.
  2. להקציף את החמאה והסוכר עד שמתקבלת תערובת חלקה. להוסיף בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים. להוסיף את תמצית הוניל.
  3. לנפות את הקמח ואבקת האפייה, לערבב היטב. להוסיף את תערובת הקמח לקרם החמאה בהדרגה (כמות קטנה בכל פעם) ולערבב לאחר כל הוספה – עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
  4. להעביר את התערובת לתבנית המשומנת ולשים בתנור למשך כ-45 דקות, או עד שקיסם שננעץ במרכז העוגה יוצא נקי.
  5. לצנן את העוגה היטב לפני הוספת הציפוי.

אופן הכנת הציפוי:

  1. לערבב את החמאה ואבקת הסוכר. להוסיף בהדרגה ולסירוגין את תמצית הווניל והחלב. לערבב לאחר כל תוספת עד לקבלת קרם חלק ונוקשה.
  2. למרוח את הקרם על כל העוגה.

אופן הכנת פרחי המרשמלו:

  1. להעמיד את המרשמלו על צידם ובעזרת מספריים לגזור אותם פעם אחת במרכז. לאחר מכן לגזור כל חצי מרשמלו במרכז לשני חצאים. לכל פרח צריכים להיות 4 עלי כותרת.
  2. לעצב את עלי הכותרת ע"י צביטה קטנה בשוליים ולטבול את החלק הדביק בסוכריות צבעוניות.
  3. לסדר את עלי הכותרת בצורת פרח על העוגה: לשים במרכז את הסוכריות העגולות ומסביבן את 4 עלי הכותרת. מספר הפרחים בעוגה נתון לטעמכם.