עוגת שוקולד לרגישים לחלב


מומלצת לרגישים לחלב ומוצריו

 

החומרים לעוגה:
2 כוסות סוכר
½2 כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
1 כפית סודה לשתייה
4 כפות קקאו
4 ביצים
¾ כוס שמן

 

החומרים לקרם:
100 גרם שוקולד מריר פרווה
25 גרם מרגרינה
1 כף מים

 

 

אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערה את הסור, הקמח, אבקת האפייה, סודה לשתייה וקקאו.
2. בקערה נפרדת מערבבים את הביצים והשמן.
3. מערבבים את החומרים בשתי הקערות ויוצקים מעל 2 כוסות מים רותחים.
4. יוצקים לתבנית אפייה (20-24) בחום של 170 מעלות עד שקיסם המוכנס לעוגה יוצא נקי.
5. להכנת הקרם:  ממיסים את השוקולד והמרגרינה, מוסיפים כף מים, מערבבים היטב.
6. לצפות את העוגה לאחר שהתקררה.