מיועד להדבקת אלמנטים יבשים וכבדים, ולזילופים על עוגות ועוגיות.
ניתן לצבוע אותו עם צבעי מאכל
החומרים:
1 חלבון ביצה
250 גרם אבקת סוכר
סמיכות הרויאל תלויה בהרבה משתנים: גודל הביצה, משקל, והלחות באוויר.
לכן מוטב לנהוג בזהירות:
רצוי לסנן את אבקת הסוכר במסננת דקה למנוע היווצרות גושים.
אופן ההכנה:
- לשים את החלבון בקערה ולהוסיף בהדרגה את אבקת הסוכר, לערבב בין הוספה להוספה למניעת גושים.
- לערבב עם מזלג עד לקבלת מרקם לבן, סמיך וללא גושים.
- כדי לדעת שהגענו לסמיכות הנכונה נרים את המזלג ונצייר עיגולים על פני הרויאל.
- להמתין כ-7 שניות, אם העיגולים נטמעו בבצק לפני הזמן סימן שיש צורך בתוספת אבקת סוכר. אם העיגולים עוד שמרו על צורתם, סימן שהגענו לסמיכות הרצויה.
הערות נוספות:
* כדי ליצור רויאל סמיך לכיתוב יש להוסיף אבקת סוכר ולהשתמש בצנטר (פיית זילוף) בגודל 1 או 2.
* כדי למלא חלל גדול ברויאל ממולץ להשתמש בצנטר 4 ומעלה תלוי בגודל החלל.
* כדי לצייר מומלץ ליצור את קווי המתאר לפני תחילת מילוי החלל, וזאת כדי שמילוי החלל לא יגלוש מחוץ לגבולות הרצויים.