קיימות מספר דרכים להכנת קרם לבן לעוגות:
- לרכוש או להכין בצק סוכר.
- להשתמש במרציפן בגוון בהיר.
- להכין פודינג וניל ולערבב אותו עם שמנת מתוקה מוקצפת.
- לבחור אחד ממתכוני הקרמים המפורטים בדף זה.
קרם לבן – מתכון בסיסי מס' 1
החומרים:
1/3 כוס חמאה מומסת
2 כוסות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות מים
אופן ההכנה:
שמים את מרכיבי הזיגוג בסיר קטן ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שמתקבל מרקם אחיד.
קרם לבן – מתכון בסיסי מס' 2
החומרים (ל-4 כוסות):
200 גרם חמאה, ללא מלח, רכה בטמפרטורת החדר
3 כוסות אבקת סוכר מנופה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות סירופ תירס
1 כף חלב
אופן ההכנה:
במקצף חשמלי להקציף את החמאה עד שמתקבל קרם אוורירי. להוסיף את שאר החומרים ולהקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה.
קרם לבן – מתכון בסיסי מס' 3
החומרים:
450 גרם סוכר לבן
1/3 כוס שמן
½ כפית מלח
קורט קרם טרטר
¼ כוס מים
½ כפית תמצית וניל (או תמצית אחרת, לפי הטעם)
אופן ההכנה:
- לערבב את כל החומרים בקערה ולהקציף במקצפת חשמלית במהירות בינונית כ-7-8 דקות, או עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא בועות. להפסק ולהפעיל את המקצפת שוב. אם התערובת סמיכה מידי, להוסיף טיפות מים עד שתתקבל הסמיכות הרצויה.
- להוסיף לתערובת צבע מאכל על מנת לקבל את הגוון הרצוי.
- הזיגוג יכול להישאר במקרר ללא הגבלת זמן. אם ברצונך לשוב ולהשתמש בו, יש להקציף אותו שנית. ייתכן שיהיה צורך בהוספת כמה טיפות מים.