קרם לבן


קיימות מספר דרכים להכנת קרם לבן לעוגות:

  1. לרכוש  או להכין בצק סוכר.
  2. להשתמש במרציפן בגוון בהיר.
  3. להכין פודינג וניל ולערבב אותו עם שמנת מתוקה מוקצפת.
  4. לבחור אחד ממתכוני הקרמים המפורטים בדף זה.



קרם לבן –  מתכון בסיסי מס' 1
החומרים:
1/3 כוס חמאה מומסת

2 כוסות אבקת סוכר
כפית תמצית וניל
4 כפות מים

אופן ההכנה:
שמים את מרכיבי הזיגוג בסיר קטן ומבשלים תוך כדי ערבוב כ-2 דקות, עד שמתקבל מרקם אחיד.

 

 

קרם לבן –  מתכון בסיסי מס' 2קרם לבן
החומרים (ל-4 כוסות):

200 גרם חמאה, ללא מלח, רכה בטמפרטורת החדר
3 כוסות אבקת סוכר מנופה
2 כפיות תמצית וניל
2 כפות סירופ תירס
1 כף חלב

אופן ההכנה:
במקצף חשמלי להקציף את החמאה עד שמתקבל קרם אוורירי. להוסיף את שאר החומרים ולהקציף עד שמתקבלת תערובת חלקה.



קרם לבן –  מתכון בסיסי מס' 3
החומרים:
450 גרם סוכר לבן

1/3 כוס שמן
½ כפית מלח
קורט קרם טרטר
¼ כוס מים
½ כפית תמצית וניל (או תמצית אחרת, לפי הטעם)

אופן ההכנה:

  1. לערבב את כל החומרים בקערה ולהקציף במקצפת חשמלית במהירות בינונית כ-7-8 דקות, או עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא בועות. להפסק ולהפעיל את המקצפת שוב. אם התערובת סמיכה מידי, להוסיף טיפות מים עד שתתקבל הסמיכות הרצויה.
  2. להוסיף לתערובת צבע מאכל על מנת לקבל את הגוון הרצוי.
  3. הזיגוג יכול להישאר במקרר ללא הגבלת זמן. אם ברצונך לשוב ולהשתמש בו, יש להקציף אותו שנית. ייתכן שיהיה צורך בהוספת כמה טיפות מים.