שיקוי גבישים


הערה: את הגבישים בשיקוי ניתן לראות רק לאחר מספר ימים…

 

החומרים:
סיר קטן
מי ברז
מלח שולחן
אבקת אפייה או סוכר
צבע מאכל

 

אופן ההכנה:

  1. למלא את הסיר במי ברז.
  2. לבחור בגביש אחד (מלח, אבקת אפייה או סוכר).
  3. לשים את הסיר על האש עד שהמים יגיעו לרתיחה. מומלצת נוכחותו של מבוגר.
  4. להוסיף את הגביש שבחרת. להוסיף את צבע המאכל למים הרתוחים ולהמשיך להרתיח על אש קטנה.
  5. לעקוב אחר הגבישים ולראות כיצד הם נעלמים במים. לחזור שוב על הפעולה.
  6. להוסיף את הגבישים האחרים, במנות קטנות ובהדרגה ולעקוב אחריהם במים.
  7. לשפוך את הנוזל בזהירות לתוך צנצנת. להניח את הצנצנת עם הנוזל במקום שלא תופרע למשך מספר ימים.
  8. לאחר יומיים או שלושה, ייראו גבישים "גדלים" בתחתית ובדופן הצנצנת.