הערה: את הגבישים בשיקוי ניתן לראות רק לאחר מספר ימים…
החומרים:
סיר קטן
מי ברז
מלח שולחן
אבקת אפייה או סוכר
צבע מאכל
אופן ההכנה:
- למלא את הסיר במי ברז.
- לבחור בגביש אחד (מלח, אבקת אפייה או סוכר).
- לשים את הסיר על האש עד שהמים יגיעו לרתיחה. מומלצת נוכחותו של מבוגר.
- להוסיף את הגביש שבחרת. להוסיף את צבע המאכל למים הרתוחים ולהמשיך להרתיח על אש קטנה.
- לעקוב אחר הגבישים ולראות כיצד הם נעלמים במים. לחזור שוב על הפעולה.
- להוסיף את הגבישים האחרים, במנות קטנות ובהדרגה ולעקוב אחריהם במים.
- לשפוך את הנוזל בזהירות לתוך צנצנת. להניח את הצנצנת עם הנוזל במקום שלא תופרע למשך מספר ימים.
- לאחר יומיים או שלושה, ייראו גבישים "גדלים" בתחתית ובדופן הצנצנת.