לחמניות בצורת כלב


החומרים לבצק:
5 כוסות קמח
½ כוס שקית שמרית או 1 כף שמרים יבשים
1 כף דבש או סילאן
½1 כוסות מים פושרים
¼ כוס שמן זית
2 כפיות מלח

אופן הכנת הבצק:
ללוש לבצק אחיד ולהתפיח לפחות במשך שעה במקום חמים.

 

החומרים ללחמנייה:לחמניות בצורת כלב
נייר אפייה
מעט שמן (או ספריי שמן)
נקניק
פרוסות גבינה צהובה
זיתים שחורים

אופן הכנה הלחמנייה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס.
  2. לחלק את הבצק לשני חלקים.
  3. לשטח את מחצית הבצק על משטח מקומח.
  4.  לשמן מעט את נייר האפייה. להניח את הבצק על נייר האפייה.
  5. לחלק את הבצק למלבנים, כאשר אורכו גדול בכ-8 ס"מ מאורך הנקניקיות שברשותכם וברוחב מספיק כדי לגלגל בו את הנקניקייה.
  6. להניח על כל מלבן את הנקניקייה ולגלגל מסביבה את הבצק. להשאיר בקצה האחד של הלחמנייה מקום לראש ולהדק את הקצה השני ליצירת הזנב.
  7. לצבוט את הבצק מתחת ל"ראש" המיועד – ליצירת הצוואר.
  8. מהחלק השני של הבצק ליצור גליל. לחלק את הגליל ל-3 חלקים כך שהחלק הראשון יהיה קצת יותר גדול ממחצית הגליל.
  9. יצירת האוזניים: מהחלק הגדול יותר ליצור גליל באורך של כ-20 ס"מ כאשר במרכז הוא דק מאוד. לשים את הגליל מסביב לצוואר ולשטח את האוזניים.
  10. להכנת הרגליים: מכל אחד מהחלקים הנותרים ליצור גליל באורך של כ-10 ס"מ, כאשר המרווח באמצע הגלילים הוא צר מאוד.בקצוות ליצור כדורים קטנים. לשים את הגלילים מתחת לכלב ליצירת הרגליים.
  11. חזרו על הפעולות עם שארית הבצק ליצירת לחמניות נוספות.
  12. לשים את הלחמניות בתנור למשך 20-15 שניות, או עד שיזהיבו.
  13. גזרו את הגבינה הצהובה לעיגולים ליצירת העיניים. השתמשו בזיתים שחורים ליצירת האף והעישונים.