החומרים (לתבנית בקוטר 26 ס"מ):
200 גר' שוקולד מריר
5 ביצים גדולות, מופרדות
100 גר' אבקת סוכר
100 גר' חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כף תמצית וניל150 גר' סוכר לבן
3 בננות בשלות
אופן ההכנה:
- ממיסים שוקולד בבן-מארי.
- מקציפים חלמונים עם אבקת סוכר, חמאה ותמצית וניל. מוסיפים שוקולד ומערבבים.
- מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב ומקפלים לתערובת השוקולד. יוצקים לתבנית משומנת.
- מקלפים את הבננות, פורסים דק ו"מטביעים" בעוגה.
- אופים 40-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות. מצננים ושומרים בקירור (ואפילו במקפיא).