את הסוכריות יש להכין כשבוע לפני המסיבה!
החומרים:
צנצנת זכוכית
עיפרון
חוט צמר
מים
מהדק
סיר
כוס מנייר חד-פעמית
סוכר
אפשרות: צבעי מאכל לקבלת גבישים צבעוניים
אופן ההכנה:
- לחתוך את חוט הצמר לאורך של 20 ס"מ. לחבר לקצה החוט מהדק.
- לקשור את הקצה השני של החוט לעיפרון – כך שכאשר שמים את העיפרון על הצנצנת המהדק קרוב לתחתית (ראה ציור).
- לשים מעט מים בסיר ולהביא לרתיחה (ילדים קטנים יותר יזדקקו לעזרת מבוגר). להוסיף חצי כוס סוכר ולערבב עד שהסוכר נמס. להוסיף שוב חצי כוס סוכר ולהמיס – להמשיך להוסיף סוכר עד שמתקבלת תערובת סמיכה.
- בשלב זה אפשר להוסיף צבעי מאכל לקבלת גבישים צבעוניים.
- לשפוך את תערובת הסוכר החמה לצנצנת (גם כאן – ילדים קטנים יזדקקו לעזרת מבוגר). להניח את העיפרון והחוט המשתלשל על הצנצנת.
- להניח את הצנצנת לצינון. לכסות אותה בנייר (אין לסגור את הצנצנת כדי לאפשר למים להתאדות).
- להניח את הצנצנת במקום יבש (כמו על אדן החלון) למשך מספר ימים.
- לאחר מספר ימים יתקבלו גבישי סוכר צבעוניים אותם אפשר להגיש במסיבה!