החומרים:
350 גרם עוגיות אוריאו (או עוגיות סנדוויץ' שוקולד אחרות)
עוגת שוקולד אפויה או קנויה (במשקל של כ-450 גרם)
בתבנית קפיצית בקוטר של 28 ס"מ
כ-2 ליטר גלידת וניל רכה (או כל טעם אחר שתבחרו)
1 כוס סירופ שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה
אופן ההכנה:
- לשמן קלות את התבנית.
- לשבור את העוגיות (לא לפורר לגמרי) ולחלק אותה ל-3 חלקים.
- בקערה גדולה לפורר את העוגה ולהוסיף 1/3 מהעוגיות השבורות.
- לצקת לקערה 2/3 מגלידת הווניל (על הגלידה להיות מאוד רכה, אך לא נוזלית). לערבב היטב עד להיווצרות תערובת אחידה.
- להדק את התערובת לתבנית.
- בקערה נפרדת לערבב את ה-1/3 הנותר מגלידת הווניל עם 1/3 נוסף מהעוגיות.
- להוסיף לתערובת בתנועות סיבוביות 1/2 כוס סירופ שוקולד ולצקת על העוגה שבתבנית.
- להניח את העוגיות הנותרות על העוגה ומעליהם לצקת את הסירופ שוקולד שנשאר (להקפיד שהסירופ לא יזלוג לצידי העוגה).
- לכסות את העוגה ולהקפיא למשך 4 שעות לפחות (עדיף להקפיא למשך הלילה).
הגשה:
- להוציא את העוגה מהמקפיא ולהניח לה לשהות בטמפרטורת החדר למשך 5 דקות.
- לפתוח בעדינות את שולי התבנית ולהניח את העוגה החשופה במקפיא, עד לסיום הכנת ציפוי השוקולד.
- לציפוי השוקולד: להמיס את השוקולד והחמאה על אש בינונית (או במיקרוגל).
- לשפוך את הציפוי על העוגה ולהגיש מיד – בתיאבון! העוגה נפלאה בטעמה!