עוגת גלידה ועוגיות אוריאו


החומרים:
350 גרם עוגיות אוריאו (או עוגיות סנדוויץ' שוקולד אחרות)
עוגת שוקולד אפויה או קנויה (במשקל של כ-450 גרם)
בתבנית קפיצית בקוטר של 28 ס"מ

כ-2 ליטר גלידת וניל רכה (או כל טעם אחר שתבחרו)
1 כוס סירופ שוקולד
100 גרם שוקולד מריר
1 כף חמאה

 

 

עוגת גלידה ועוגיות אוריאו

אופן ההכנה:

  1. לשמן קלות את התבנית.
  2. לשבור את העוגיות (לא לפורר לגמרי) ולחלק אותה ל-3 חלקים.
  3. בקערה גדולה לפורר את העוגה ולהוסיף 1/3 מהעוגיות השבורות.
  4. לצקת לקערה 2/3 מגלידת הווניל (על הגלידה להיות מאוד רכה, אך לא נוזלית). לערבב היטב עד להיווצרות תערובת אחידה.
  5. להדק את התערובת לתבנית.
  6. בקערה נפרדת לערבב את ה-1/3 הנותר מגלידת הווניל עם 1/3 נוסף מהעוגיות.
  7. להוסיף לתערובת בתנועות סיבוביות 1/2 כוס סירופ שוקולד ולצקת על העוגה שבתבנית.
  8. להניח את העוגיות הנותרות על העוגה ומעליהם לצקת את הסירופ שוקולד שנשאר (להקפיד שהסירופ לא יזלוג לצידי העוגה).
  9. לכסות את העוגה ולהקפיא למשך 4 שעות לפחות (עדיף להקפיא למשך הלילה).

 

הגשה:

  1. להוציא את העוגה מהמקפיא ולהניח לה לשהות בטמפרטורת החדר למשך 5 דקות.
  2. לפתוח בעדינות את שולי התבנית ולהניח את העוגה החשופה במקפיא, עד לסיום הכנת ציפוי השוקולד.
  3. לציפוי השוקולד: להמיס את השוקולד והחמאה על אש בינונית (או במיקרוגל).
  4. לשפוך את הציפוי על העוגה ולהגיש מיד – בתיאבון! העוגה נפלאה בטעמה!