עוגת דחליל


החומרים:
2 עוגות בחושות – אחת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, ואחת בתבנית מרובעת של 20 ס"מ

2 כוסות קרם לבן
צבע מאכל בגוון שנהב (לבן-צהבהב) או בגוון חום בהיר

צבע מאכל כחול
מעט אטריות לא מבושלות
2 עוגיות אוריאו
2 סוכריות שוקולד
פיסת לדר קטנה בצבע כתום או אדום (לדר הוא יריעת פרי מיובש)
אייסינג שחור בשפופרת
משטח או מגש לעוגה
נייר אלומיניום

 

אופן ההכנה:

  1. לאפות את שתי העוגות. בתום האפייה להניח אותם להתקרר קמעה. לאחר מכן לשחרר את העוגות מהתבניות ולהניח להן להתקרר לטמפרטורת החדר על רשת מתכת.
  2. להוסיף ל-½1 כוס זיגוג לבן צבע שנהב (או חום בהיר).
  3. להוסיף  ל-½ כוס הזיגוג שנשאר את הצבע הכחול.
  4. ליישר בסכין את המשטח העליון של שתי העוגות.
  5. לעטוף את המשטח/המגש בנייר אלומיניום.
  6. להניח מעט זיגוג במרכז המשטח/מגש (מקום בו תניחו את העוגה) כדי לייצב את העוגה.
  7. לצפות את העוגה בשכבה ראשונה של זיגוג בגוון שנהב (או חום בהיר) ולהניח את העוגה בצד למשך 15-10 דקות, עד שהזיגוג יתייבש. השכבה הראשונה תכסה את הפירורים במשטח העליון.
  8. להוסיף שכבה זיגוג נוספת לעוגה.
  9. לחתוך את העוגה המרובעת לצורת כובע (ראו תמונה למטה): להשאיר כמה ס"מ מהחלק התחתון של העוגה (ליצירת שולי הכובע) ולחתוך 2 מלבנים משני צידי העוגה.

    oz_cake1
  10. אפשר להשאיר את הכובע או לחתוך את החלק העליון לגודל בו אתם מעוניינים.
  11. לשים את הכובע מעל לראש ולצפות אותו בזיגוג הכחול.
  12. לאחר שהזיגוג התייבש, להוסיף שכבת נוספת של זיגוג כחול.
  13. לשים את האטריות מתחת לכובע ובצידי החלק העליון של הראש.

    oz_cake2
  14. להפריד את עוגיות האוריאו ולהשתמש בחלקים המצופים לבן ליצירת העיניים.
  15. לשים במרכז העיניים את סוכריות השוקולד ליצירת העישונים.
  16. לחתוך משולש קטן מהלדר, בגובה של כ-3 ס"מ,  ולהניח על העוגה ליצירת האף.

  17. לצייר את הפה בעזרת האייסינג השחור.