החומרים:
2 עוגות בחושות – אחת בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ, ואחת בתבנית מרובעת של 20 ס"מ
2 כוסות קרם לבן
צבע מאכל בגוון שנהב (לבן-צהבהב) או בגוון חום בהיר
צבע מאכל כחול
מעט אטריות לא מבושלות
2 עוגיות אוריאו
2 סוכריות שוקולד
פיסת לדר קטנה בצבע כתום או אדום (לדר הוא יריעת פרי מיובש)
אייסינג שחור בשפופרת
משטח או מגש לעוגה
נייר אלומיניום
אופן ההכנה:
- לאפות את שתי העוגות. בתום האפייה להניח אותם להתקרר קמעה. לאחר מכן לשחרר את העוגות מהתבניות ולהניח להן להתקרר לטמפרטורת החדר על רשת מתכת.
- להוסיף ל-½1 כוס זיגוג לבן צבע שנהב (או חום בהיר).
- להוסיף ל-½ כוס הזיגוג שנשאר את הצבע הכחול.
- ליישר בסכין את המשטח העליון של שתי העוגות.
- לעטוף את המשטח/המגש בנייר אלומיניום.
- להניח מעט זיגוג במרכז המשטח/מגש (מקום בו תניחו את העוגה) כדי לייצב את העוגה.
- לצפות את העוגה בשכבה ראשונה של זיגוג בגוון שנהב (או חום בהיר) ולהניח את העוגה בצד למשך 15-10 דקות, עד שהזיגוג יתייבש. השכבה הראשונה תכסה את הפירורים במשטח העליון.
- להוסיף שכבה זיגוג נוספת לעוגה.
- לחתוך את העוגה המרובעת לצורת כובע (ראו תמונה למטה): להשאיר כמה ס"מ מהחלק התחתון של העוגה (ליצירת שולי הכובע) ולחתוך 2 מלבנים משני צידי העוגה.
- אפשר להשאיר את הכובע או לחתוך את החלק העליון לגודל בו אתם מעוניינים.
- לשים את הכובע מעל לראש ולצפות אותו בזיגוג הכחול.
- לאחר שהזיגוג התייבש, להוסיף שכבת נוספת של זיגוג כחול.
- לשים את האטריות מתחת לכובע ובצידי החלק העליון של הראש.
- להפריד את עוגיות האוריאו ולהשתמש בחלקים המצופים לבן ליצירת העיניים.
- לשים במרכז העיניים את סוכריות השוקולד ליצירת העישונים.
- לחתוך משולש קטן מהלדר, בגובה של כ-3 ס"מ, ולהניח על העוגה ליצירת האף.
- לצייר את הפה בעזרת האייסינג השחור.