החומרים (ל-10 ארטיקים קטנים):
החומרים לסירופ פירות יער:
1/2 כוס פירות יער קפואים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 לימון עם הקליפה
החומרים לארטיקים:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
2 גביעי יוגורט 3%
תבניות לארטיקים או 10 כוסות פלסטיק חד-פעמיים
1/4 כוס פירות יער קפואים
10 מקלות ארטיק
אופן ההכנה:
- להכנת הסירופ: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ על להבה נמוכה, תוך ערבוב מידי פעם עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ מסמיך. מסננים ומקררים לגמרי.
- מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את 2 היוגורטים ומערבבים בעדינות.
- יוצקים מעט מפירות היער לתבנית הארטיק/הכוס עליו יוצקים מעט מתערובת היוגורט ושמים במקפיא למשך כחצי שעה.
- נועצים את המקל במרכז כל כוס ומחזירים למקפיא למשך לילה.
- לפני ההגשה מחזיקים בכוס, מניעים את המקל בזהירות ומחליקים בעדינות החוצה. אפשר להזרים מעט מי ברז פושרים סביב דפנות הכוס החיצוניים כדי להקל על הוצאת הארטיק.