ארטיק יוגורט ופירות יער


החומרים (ל-10 ארטיקים קטנים):

החומרים לסירופ פירות יער:
1/2 כוס פירות יער קפואים
1 כוס סוכר
1/2 כוס מים
1/4 לימון עם הקליפהארטיק יוגורט ופירות יער

 

החומרים לארטיקים:
1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה
2 גביעי יוגורט 3%
תבניות לארטיקים או 10 כוסות פלסטיק חד-פעמיים
1/4 כוס פירות יער קפואים
10 מקלות ארטיק

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. להכנת הסירופ: מבשלים את כל מרכיבי הסירופ על להבה נמוכה, תוך ערבוב מידי פעם עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ מסמיך. מסננים ומקררים לגמרי.
  2. מקציפים את השמנת לקצפת יציבה. מוסיפים את 2 היוגורטים ומערבבים בעדינות.
  3. יוצקים מעט מפירות היער לתבנית הארטיק/הכוס עליו יוצקים מעט מתערובת היוגורט ושמים במקפיא למשך כחצי שעה.
  4. נועצים את המקל במרכז כל כוס ומחזירים למקפיא למשך לילה.
  5. לפני ההגשה מחזיקים בכוס, מניעים את המקל בזהירות ומחליקים בעדינות החוצה. אפשר להזרים מעט מי ברז פושרים סביב דפנות הכוס החיצוניים כדי להקל על הוצאת הארטיק.