החומרים:
½ כוס אגוזים כתושים
50 גרם חמאה רכה
70 גרם שוקולד שבור לקוביות
1 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח רגיל
½1 כפיות אבקת אפייה
½1 ק"ג גלידה (עדיף גלידת תות לקבלת צבע של פיצה…)
סוכריות שונות לקישוט
קצפת מוכנה
נייר אפייה
אופן ההכנה:
- להניח על תבנית אפייה גדולה נייר אלומיניום ולמרוח עליו את החמאה הרכה.
- להמיס את החמאה והמרגרינה בסיר כפול או במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה (לבחוש את התערובת כל 30 שניות).
- בקערה נפרדת להקציף את הסוכר והביצים במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות. לשפוך לקערה את תערובת השוקולד ותמצית הווניל ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להוסיף את האגוזים.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולהוסיף לתערובת השוקולד. לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה. להניח את הבצק בצד למשך 3-2 דקות.
- להניח את הבצק במרכז התבנית וליצור ממנו עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. לשים את התבנית במקרר למשך 10 דקות.
- לחמם את התנור ל-180 מעלות.
- להניח את התבנית במרכז התנור למשך 13 דקות. להוציא מהתנור ולהניח על רשת מתכת. לחכות עד שהבצק יהיה חמים למגע (לא צינון מוחלט).
- להפוך את הבצק האפוי על נייר אפייה ולהסיר בעדינות את נייר האלומיניום.
- להפוך שוב את הבצק האפוי לתבנית או לצלחת הגשה גדולה. לשים במקרר למשך 30 דקות.
- למרוח שכבה של גלידה רכה בעובי של כ-3 ס"מ. לקשט בקצפת ובסוכריות. אם מגישים את המנה שלמה אפשר לסמן את משולשי "הפיצה" בשורות של קצפת.
- להעביר את העוגה למקפיא עד לזמן ההגשה.