גלידת… פיצה


החומרים:
½ כוס אגוזים כתושים
50 גרם חמאה רכה
70 גרם שוקולד שבור לקוביות
1 כוס סוכר
2 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1 כוס קמח רגיל
½1 כפיות אבקת אפייה
½1 ק"ג גלידה (עדיף גלידת תות לקבלת צבע של פיצה…)
סוכריות שונות לקישוטגלידת פיצה
קצפת מוכנה
נייר אפייה

 

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. להניח על תבנית אפייה גדולה נייר אלומיניום ולמרוח עליו את החמאה הרכה.
  2. להמיס את החמאה והמרגרינה בסיר כפול או במיקרוגל עד לקבלת תערובת חלקה (לבחוש את התערובת כל 30 שניות).
  3. בקערה נפרדת להקציף את הסוכר והביצים במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות. לשפוך לקערה את תערובת השוקולד ותמצית הווניל ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה. להוסיף את האגוזים.
  4. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפייה והמלח ולהוסיף לתערובת השוקולד. לבחוש עד לקבלת תערובת אחידה. להניח את הבצק בצד למשך 3-2 דקות.
  5. להניח את הבצק במרכז התבנית וליצור ממנו עיגול בקוטר של כ-30 ס"מ. לשים את התבנית במקרר למשך 10 דקות.
  6. לחמם את התנור ל-180 מעלות.
  7. להניח את התבנית במרכז התנור למשך 13 דקות. להוציא מהתנור ולהניח על רשת מתכת. לחכות עד שהבצק יהיה חמים למגע (לא צינון מוחלט).
  8. להפוך את הבצק האפוי על נייר אפייה ולהסיר בעדינות את נייר האלומיניום.
  9. להפוך שוב את הבצק האפוי לתבנית או לצלחת הגשה גדולה. לשים במקרר למשך 30 דקות.
  10. למרוח שכבה של גלידה רכה בעובי של כ-3 ס"מ. לקשט בקצפת ובסוכריות. אם מגישים את המנה שלמה אפשר לסמן את משולשי "הפיצה" בשורות של קצפת.
  11. להעביר את העוגה למקפיא עד לזמן ההגשה.