ספלי תה ללא אפייה


החומרים:

עוגיות עגולות (לפי הטעם)
פרלינים קטנים (שטוחים בחלק העליון)
גביעי גלידה
בייגל בצורת טבעות
קרם שוקולד (גנאש, קרם שוקולד, פודינג שוקולד, או כל קרם אחר שתבחרו)
שוקולד צ'יפס
שקית זילוף

 

אופן ההכנה:

1. לחתוך את גביעי הגלידה לגודל של כ-2 ס"מ. על מנת למנוע את שבירת הגביע בעת החיתוך יש לשים את החלק התחתון ("השפיצי") במים חמים למשך כ-20 דקות.
בעזרת סכין משוננת לחתוך באזור שבו החלק הרטוב נפגש עם החלק היבש בגביע. להניח לגביעים להתייבש לגמרי לפני שממשיכים בעבודה.

tea_cake3a

 

 

 

 

 

 

2. להמיס במיקרוגל, או בסיר אידוי כפול, 60 גרם שוקולד צ'יפס, להכניס לשקית הזילוף ולהזליף טיפה אחת במרכז העוגייה.

tea_cake3b

3. להניח את הפרלין על טיפת  השוקולד שבמרכז העוגייה.
tea_cake3c

4.  להניח את גביע הגלידה החתוך על הפרלין. להזליף עוד שוקולד בתחתית הגביע ומסביבו, היכן שהשוליים נוגעים בפרלין (להשאיר עוד שוקולד במזלף להדבקת "הידית").
tea_cake3d

5. לשים את קרם השוקולד (גנאש, פודינג או כל מה שבחרתם) במזלף ולהזליף לתוך גביע הגלידה.

tea_cake3e

6. לחתוך את טבעת הבייגל ליצירת "ידית". להוסיף מעט שוקולד לקצוות הידית ולהדביק לגביע. ייתכן שיהיה צורך להחזיק את הידיות למספר שניות להבטיח שהידית אכן נדבקה. (אם השוקולד התקשה בינתיים יש לשים אותו במיקרו להמסה למשך 30-20 שניות).