החומרים לבצק:
140 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
1 כפית וניל
3 כוסות קמח
11/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפיות אבקת אפייה
נייר אפייה
חותכני עוגיות בצורות שונות
קרם לבן
צבעי מאכל שונים
סוכריות לקישוט
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור ל-200 מעלות.
- להקציף את החמאה והסוכר.
- להוסיף את הביצה ותמצית הוניל לתערובת החמאה ולהקציף.
- בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
- להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה ולבחוש עד שמתקבל בצק יציב.
- לחלק את הבצק לשני חלקים.
- לרדד את כל אחד מחלקי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-3 מילימטר.
- כאן המקום לתת לילדים לסיים את העבודה: בעזרת חותכן עוגיות או כוס (מקומחים) לחתוך את הבצק.
- להניח את העוגיות על נייר אפייה (לא משומן) ולשים בתנור למשך 14-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
- להניח את העוגיות לקירור על רשת מתכת במשך 10 דקות לפחות.
- להניח את הקרם הלבן בקעריות על השולחן ולהוסיף לכל קערית צבע מאכל שונה. להניח גם את סוכריות הקישוט.
- לחלק את העוגיות לילדים ולהניח להם לקשט את העוגיות כיד הדמיון.