עוגיות סוכר מקושטות


החומרים לבצק:
140 גרם חמאה רכה
1 כפית מלח
1 כפית וניל
3 כוסות קמח
11/2 כוס סוכר
1 ביצה גדולה
2 כפיות אבקת אפייהעוגיות סוכר מקושטות
נייר אפייה
חותכני עוגיות בצורות שונות
קרם לבן

צבעי מאכל שונים
סוכריות לקישוט

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור ל-200 מעלות.
  2. להקציף את החמאה והסוכר.
  3. להוסיף את הביצה ותמצית הוניל לתערובת החמאה ולהקציף.
  4. בקערה נפרדת לנפות את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
  5. להוסיף בהדרגה את תערובת הקמח לתערובת החמאה ולבחוש עד שמתקבל בצק יציב.
  6. לחלק את הבצק לשני חלקים.
  7. לרדד את כל אחד מחלקי הבצק על משטח מקומח לעובי של כ-3 מילימטר.
  8. כאן המקום לתת לילדים לסיים את העבודה: בעזרת חותכן עוגיות או כוס (מקומחים) לחתוך את הבצק.
  9. להניח את העוגיות על נייר אפייה (לא משומן) ולשים בתנור למשך 14-12 דקות, או עד שהעוגיות מזהיבות.
  10. להניח את העוגיות לקירור על רשת מתכת במשך 10 דקות לפחות.
  11. להניח את הקרם הלבן בקעריות על השולחן ולהוסיף לכל קערית צבע מאכל שונה. להניח גם את סוכריות הקישוט.
  12. לחלק את העוגיות לילדים ולהניח להם לקשט  את העוגיות כיד הדמיון.