עוגת גיטרה


החומרים:
עוגה בתבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ
עוגה בתבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ
קרם שוקולד
קרם לבן

צבע מאכל צהוב
ופלים מצופים שוקולד
2 מרשמלו גדולים
4 מקלות בייגל דקים
10 סוכריות עדשים צהובות (או סוכריות M&M צהובות)
כוס או חותכן עגול (ליצירת "החור" במרכז עוגת הגיטרה)
שקיות זילוף (או שקיות ניילון גזורות מעט באחת הפינות)

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לאפות את שתי העוגות ולהניח לצינון על רשת מתכת.
  2. לחתוך חצי עיגול בעומק של כ-6 ס"מ בעוגה שבתבנית ה-22 ס"מ ולהכניס לתוך את העוגה של תבנית ה-20 ס"מ (ראה תמונה למטה). למרוח את שני החלקים במעט קרם שוקולד כדי להדביק ולייצב את העוגה.
     guitar_template
  3. לשים בשקית זילוף 1/4 כוס קרם לבן.
  4. לשים בשקית זילוף 1/2   כוס קרם שוקולד.
  5. להוסיף לקרם הלבן  2 כפות של קרם שוקולד וכמה טיפות של צבע מאכל צהוב. לערבב היטב לקבלת צבע חום בהיר בחלקה העליון של הגיטרה. להניח את הקרם הלבן שנשאר בצד.
  6. לצפות את שולי העוגה בקרם השוקולד שנשאר.
  7. לצפות את חלקה העליון של העוגה בצבע חום בהיר.
  8. בעזרת הכוס או החותכן העגול ליצור חור באמצע העוגה.
  9. למלא את החור שנוצר בקרם שוקולד.
  10. לסדר שכבה אחת של וופלים המצופים בקצה העליון של העוגה, ליצירת צוואר הגיטרה. לזלף על השכבה מעט קרם שוקולד ולהניח עליה שכבה מקבילה של וופלים. לזלף מעט קרם שוקולד גם על השכבה השנייה.
  11. לחתוך את שני המרשמלו לרוחב. להכניס את מקלות הבייגל למחצית המרשמלו. לשים את המקלות והמרשמלו משני הצדדים העליונים של צוואר הגיטרה (ראה התמונה למעלה).
  12. להניח שכבה שלישית של וופלים מצופים.
  13. ליצירת המיתרים: להניח ופל שוקולד בשליש התחתון של העוגה, סמוך לחור. לשים את הקרם הלבן שנשאר בשקית זילוף. להעביר 6 שורות מקצה הוופל לקצה השני של הגיטרה, ליצירת המיתרים.
  14. להוסיף את הסוכריות הצהובות לקצה של כל מיתר.