עוגת דורה


החומרים:
עוגה בחושה בסיסית
¼ כוס שוקולד צ'יפס
1 כוס מים
1/3 כוס שמן
450 גרם קרם לבן
450 גרם זיגוג שוקולד
צבעי מאכל במשחה: כתום וחום
2 פיסות לדר תותים מאורכת בגודל 5 ו-7 ס"מ
2 סוכריות עגולות מצופות שוקולד
שפופרת זיגוג אדום
שקיות זילוף
להדפיס את תבנית העוגה של דורה: 1, 2

 

 

 

אופן ההכנה:

  • לאחר קירור של כ-10 דקות, להפוך את העוגה הבחושה.
  • להניח נייר שעווה על תבנית גדולה. לשים את השוקולד צ'יפס בשקית זילוף (המתאימה למיקרוגל) פתוחה ולהניח במיקרוגל בעוצמה חזקה למשך כ-30 שניות, או עד שהשוקולד ימס.
  • לחתוך חתך קטן בשקית הזילוף וליצור על נייר השעווה צורה של האות Y באורך של כ-½7 ס"מ (זה יהיה הפוני בשערה של דורה). להעביר את נייר השעווה למקרר, עד שהשוקולד יתקשה.
  • לשים כ-¼ כוס של זיגוג וניל בשקית זילוף ולהניח בצד.
  • לערבב 2 כפות של זיגוג וניל עם 2 כפות זיגוג שוקולד ולשים את התערובת בשקית זילוף (לקשתית העין של דורה), להניח בצד.
  • את יתר זיגוג הווניל להפוך לצבע חום-זהבהב על ידי הוספה של צבע מאכל כתום וחום. לקחת 3 כפות מתוך הזיגוג ולהוסיף להם עוד צבע חום (לאף ולסנטר של דורה), לשים בשקית זילוף ולהניח בצד.
  • באמצעות סכין לישר לקו ישר את קצה העוגה. לקחת את תבנית העוגה המודפסת ולחתוך על פיה את צורת העוגה. להשתמש בתבנית המודפסת ובקיסמים לסימון פניה של דורה ושערה.
  • למרוח את זיגוג השוקולד על צידי העוגה (ליצור את שערה של דורה). את יתר זיגוג השוקולד להכניס לשקית זילוף, לחתוך חתך קטן בקצה ולמלא את שערה של דורה.
  • לסמן את מרכז העיניים בקיסם. לחתוך חתך קטן מאוד בשקית הזילוף עם הווניל ולהזליף 2 טיפות במרכז העיניים.
  • לחתוך חתך קטן בשקית הזילוף המכילה זיגוג בצבע חום כהה יותר וליצור את קשתית העין.
  • הוסיפו את 2 סוכריות השוקולד העגולות וסיימו בזילוף טיפת זיגוג וניל על כל אחת מהן.
  • על משטח נקי הצמידו את שתי פיסות ההלדר כך שיחפפו מעט אחת את השנייה, חתכו את צורת הפה בהתאם לתבנית המודפסת. שימו את הפה על העוגה ושרטטו מסביב עם שפופרת הזיגוג האדום.
  • לחתוך חתך קטן בשקית הזילוף בצבע חום-זהבהב ולהזליף לסימון האף והסנטר של דורה.
  • הוציאו את תבניות השוקולד שהכנתם מן המקרר ושימו על ראשה של דורה ליצירת הפוני (ייתכן ויהיה צורך להשתמש בקיסמים לחיזוק הפוני).