החומרים (ל-10 גביעים):
2/3 כוס קמח רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1.8 כפית מלח
1/3 כוס אבקת קקאו
2 כפות חמאה מרוככת
1/2 כוס סוכר
2/3 כוס ריוויון
1/2 כפית תמצית וניל
1 חלבון ביצה
10 גביעי גלידה עם תחתית ישרה
קרם (בכל צבע שתבחרו)
אפשרות: סוכריות צבעוניות, דובדבנים
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקקאו.
- להקציף את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת רכה.
- להוסיף בהדרגה לתערובת החמאה את הרוויון ותערובת הקמח לסירוגין. להקציף במהירות נמוכה אחרי כל הוספה. להוסיף את תמצית הוניל וחלבון הביצה.
- להכניס את התערובת לגביעי הגלידה ולהשאיר רווח של כ-1 ס"מ מהקצה העליון.
- להכניס לתנור שחומם מראש למשך כ-35 דקות.
- להוציא את הגביעים ולהניח אותם לקירור על רשת מתכת.
- למרוח את הקרם על הגביעים ולקשט בסוכריות ודובדבנים.