ילדים מכינים – עוגה בגביע גלידה


החומרים (ל-10 גביעים):
2/3 כוס קמח  רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1.8 כפית מלח
1/3 כוס אבקת קקאו
2 כפות חמאה מרוככת
1/2 כוס סוכר
2/3 כוס ריוויון
1/2 כפית תמצית וניל
1 חלבון ביצה
10 גביעי גלידה עם תחתית ישרהעוגה בגביע גלידה
קרם (בכל צבע שתבחרו)
אפשרות: סוכריות צבעוניות, דובדבנים

 

 

 

אופן ההכנה: 

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת האפייה, המלח והקקאו.
  3. להקציף את החמאה והסוכר במהירות בינונית עד שמתקבלת תערובת רכה.
  4. להוסיף בהדרגה לתערובת החמאה את הרוויון ותערובת הקמח לסירוגין. להקציף במהירות נמוכה אחרי כל הוספה. להוסיף את תמצית הוניל וחלבון הביצה.
  5. להכניס את התערובת לגביעי הגלידה ולהשאיר רווח של כ-1 ס"מ מהקצה העליון.
  6. להכניס לתנור שחומם מראש למשך כ-35 דקות.
  7. להוציא את הגביעים ולהניח אותם לקירור על רשת מתכת.
  8. למרוח את הקרם על הגביעים ולקשט בסוכריות ודובדבנים.