החומרים לעוגות הבראוניס (להכין 2 עוגות):
2 כוס קמח
2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
230 גרם חמאה חתוכה לקוביות
280 גרם שוקולד חצי-מריר חתוך
6 ביצים גדולות
1 כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס סוכר רגיל
6 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל
2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 20 ס"מ
החומרים לגלידה ולתוספות:
1/2 3 כוסות פרוזן יוגורט (frozen yogurt) בטעם וניל
סוכריות צבעוניות
אופן הכנת עוגות הבראוניס:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- לשמן ולקמח את תבנית האפייה.
- בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת סודה לשתייה ומלח.
- לחמם במיקרוגל או על אש נמוכה את השוקולד והחמאה עד שהשוקולד נמס.
- להקציף היטב את הביצים והסוכר, עד שנוצרת תערובת אחידה. להוסיף את הדבש והוניל. תוך כדי הקצפה להוסיף את תערובת השוקולד ותערובת הקמח.
- להכניס לתנור שחומם מראש למשך 45-40 דקות. לאחר 35 דקות מומלץ לנעוץ בעוגה קיסם/סכין ולוודא אם היא עשויה.
- לצנן את העוגה למשך 15 דקות. להעביר סכין בשולי העוגה לפני שמוציאים אותה מהתבנית. להניח את העוגה לקירור.
- אם העוגה קעורה או תפוחה מידי, יישרו אותה בסכין כדי לשמור על יציבות העוגה כאשר הופכים אותה.
אופן הכנת הגלידה והתוספות:
- להפוך את אחת העוגות על נייר שעווה ולמרוח עליה שכבה של גלידה (ייתכן ויהיה צורך לרכך מעט את הגלידה לפני המריחה).
- לשים את העוגה השנייה מעל לעוגה המצופה וללחוץ אותה בעדינות.
- להניח במקפיא למשך שעתיים לפחות.
- לפני ההגשה לקשט את השוליים בסוכריות צבעוניות.