עוגת בראוניס וגלידה


החומרים לעוגות הבראוניס (להכין 2 עוגות):
2 כוס קמח
2 כפית אבקת סודה לשתייה
1/2 כפית מלח
230 גרם חמאה חתוכה לקוביות
280 גרם שוקולד חצי-מריר חתוך
6 ביצים גדולות
1  כוס סוכר חום כהה
1/2 כוס סוכר רגילעוגת בראוניס וגלידה
6 כפות דבש
1 כפית תמצית וניל
2 תבניות אפייה עגולות בקוטר 20 ס"מ

החומרים לגלידה ולתוספות:
1/2 3 כוסות פרוזן יוגורט (frozen yogurt)  בטעם וניל
סוכריות צבעוניות

 

 

 

אופן הכנת עוגות הבראוניס:

  1. לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
  2.  לשמן ולקמח את תבנית האפייה.
  3. בקערה נפרדת לערבב את הקמח, אבקת סודה לשתייה ומלח.
  4. לחמם במיקרוגל או על אש נמוכה את השוקולד והחמאה עד שהשוקולד נמס.
  5. להקציף היטב את הביצים והסוכר, עד שנוצרת תערובת אחידה. להוסיף את הדבש והוניל. תוך כדי הקצפה להוסיף את תערובת השוקולד ותערובת הקמח.
  6. להכניס לתנור שחומם מראש למשך 45-40 דקות. לאחר 35 דקות מומלץ לנעוץ בעוגה קיסם/סכין ולוודא אם היא עשויה.
  7. לצנן את העוגה למשך 15 דקות. להעביר סכין בשולי העוגה לפני שמוציאים אותה מהתבנית. להניח את העוגה לקירור.
  8. אם העוגה קעורה או תפוחה מידי, יישרו אותה בסכין כדי לשמור על יציבות העוגה כאשר הופכים אותה.

אופן הכנת הגלידה והתוספות:

  1. להפוך את אחת העוגות על נייר שעווה ולמרוח עליה שכבה של גלידה (ייתכן ויהיה צורך לרכך מעט את הגלידה לפני המריחה).
  2. לשים את העוגה השנייה מעל לעוגה המצופה וללחוץ אותה בעדינות.
  3. להניח במקפיא למשך שעתיים לפחות.
  4. לפני ההגשה לקשט את השוליים בסוכריות צבעוניות.