החומרים לעוגה (ל- 15-17 גביעים):
2 כוסות קמח
½ כוס קקאו
1 שקית אבקת אפייה
½ כפית סודה לאפייה
½ כפית מלח
120 גרם חמאה רכה
קליפת לימון מגוררת, מלימון אחד
¾ כוס סוכר
2 ביצים
1 כוס חלב
שקית זילוף
החומרים לציפוי:
100 גרם שוקולד מריר
100 גרם שוקולד חלב
200 גרם שמנת מתוקה
סוכריות צבעוניות ומרציפן לקישוט
15-17 גביעי גלידה (עם תחתית ישרה ולא עם ה"שפיץ"…).
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-180 מעלות.
- בקערה אחת מנפים את הקמח, הקקאו, אבקת האפייה, סודה לשתייה ומלח.
- במקצף חשמלי מקציפים את החמאה, הסוכר וקליפת הלימון המגוררת, עד לקבלת תערובת אוורירית. מוסיפים בהדרגה, תוך כדי הקצפה, את הביצים.
- מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים, לסירוגין, את תערובת הקמח והחלב, בפעמיים או שלוש פעמים.
- מעבירים את התערובת לשקית זילוף וממלאים את הגביעים עד 2/3 מגובהם (התערובת תכפיל את נפחה במהלך האפייה).
- מסדרים את הגביעים באופן מרווח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
- אופים את הגביעים כ-25 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא יבש.
- להכנת הציפוי: ממיסים את השוקולד והשמנת המתוקה במיקרוגל. מצננים כ-5 דקות. טובלים כיפה של כל גביע בציפוי ומקשטים בסוכריות צבעוניות ומרציפן.