קאפקייקס בכוסות תה


החומרים (ל-8 כוסות):
8 ספלים שאפשר לשים בתנור

12 כפות חמאה מלוחה רכה (בטמפרטורת החדר)
½1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שוקולד לבן מומס
3 כוסות קמח רגיל
½1 כפיות אבקת אפייהקאפקייקס בכוסות תה
1 כוס חלב
2 כוסות  קרם לבן
צבעי מאכל (נוזליים)

שקית זילוף
½ כוס שבבי קוקוס  (לא חובה)

 

 

 

אופן ההכנה:

  1. לחמם את התנור מראש ל-170 מעלות צלזיוס.
  2. לשמן ולקמח מעט את פנים הספלים ולשים על תבנית האפייה.
  3. להקציף את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
  4. להוסיף, תוך כדי הקצפה ובהדרגה, את הביצים. להוסיף גם את השוקולד המומס, תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וחלב – לערבב לאחר כל תוספת.
  5. לשים את התערובת בספלים בצורה שווה – כך שתמלא 2/3  מהספל.
  6. להניח בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות, או עד שכאשר לוחצים על פני העוגה היא חוזרת למקומה.
  7. לחלק את הקרם הלבן ל-4 צלוחיות. להוסיף לכל צלוחית צבע המאכל – ליצירת מראה פסטלי יש להוסיף טיפה בכל פעם ולערבב .
  8. בעזרת שקית זילוף לקשט את העוגות בספלים בקרם. אפשרי להוסיף את שבבי הקוקוס.