החומרים (ל-8 כוסות):
8 ספלים שאפשר לשים בתנור
12 כפות חמאה מלוחה רכה (בטמפרטורת החדר)
½1 כוסות סוכר
4 ביצים
1 כפית תמצית וניל
4 כפות שוקולד לבן מומס
3 כוסות קמח רגיל
½1 כפיות אבקת אפייה
1 כוס חלב
2 כוסות קרם לבן
צבעי מאכל (נוזליים)
שקית זילוף
½ כוס שבבי קוקוס (לא חובה)
אופן ההכנה:
- לחמם את התנור מראש ל-170 מעלות צלזיוס.
- לשמן ולקמח מעט את פנים הספלים ולשים על תבנית האפייה.
- להקציף את החמאה והסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- להוסיף, תוך כדי הקצפה ובהדרגה, את הביצים. להוסיף גם את השוקולד המומס, תמצית וניל, קמח, אבקת אפייה וחלב – לערבב לאחר כל תוספת.
- לשים את התערובת בספלים בצורה שווה – כך שתמלא 2/3 מהספל.
- להניח בתנור שחומם מראש למשך כ-20 דקות, או עד שכאשר לוחצים על פני העוגה היא חוזרת למקומה.
- לחלק את הקרם הלבן ל-4 צלוחיות. להוסיף לכל צלוחית צבע המאכל – ליצירת מראה פסטלי יש להוסיף טיפה בכל פעם ולערבב .
- בעזרת שקית זילוף לקשט את העוגות בספלים בקרם. אפשרי להוסיף את שבבי הקוקוס.